A legjobb zöldborsófőzelék receptje
Friss zöldborsóból a legfinomabb
Ebből gyerek, felnőtt repetázni fog.

Ez is érdekelhet

A női okosóra duplán öltöztet! (x)

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

beauty and style

Lehúzza a pirosságot és megszünteti a gyulladást: 5 házi arcmaszk aloe verával pattanások ellen »

Nagyon divatos idén a csipke, de nem mindegy, hogy viseled: így nem lesz közönséges »

Ezeket edd rendszeresen ráncok ellen: az omega-3 zsírsavak legfőbb forrásai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A klasszikus zöldborsófőzelékhez vásárolj a piacon friss borsót, ám ha sietsz, mirelitből is összeütheted. Különleges ízét a pirospaprikának és a fokhagymának köszönheti.

Zöldborsófőzelék

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg zöldborsó
  • 1,5 l víz
  • 1 dl tej
  • 1 hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 dl étolaj
  • 2 kávéskanál pirospaprika
  • 3 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A borsót a sóval és az apróra vágott fokhagymával tedd fel főni. Annyi vizet adj hozzá, amennyi épp ellepi. Közepes lángon forrald fel, majd alacsonyon főzd további 20 percig, míg a borsó puha nem lesz. Közben készítsd el a rántást, először pirítsd meg hozzá egy evőkanálnyi olajon a felkockázott hagymát. Ha a színe már üvegesből barnássá vált, add hozzá a lisztet és a pirospaprikát, és öntsd fel a maradék olajjal. Dolgozd csomómentesre, aztán csorgasd a főzelékhez. Kevergesd tovább lassú tűzön, míg be nem sűrűsödik, közben adagold hozzá a tejet és az apróra vágott petrezselymet, és főzd még két percig.

Feltétnek használd fel az előző napi húsmaradékot, pörköltet, vagy süss hozzá tükörtojást. Csíkokra szelt sült baconnel is isteni.

Ezt is szeretjük