Egyszerű fokhagymás, paprikás zöldbableves: a szalonnától lesz nagyon finom
Vedd elő a fagyasztódból a zöldbabot, és készíts belőle 30 perc alatt zamatos levest!

zoldbableves-receptje
Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

Jennifer Aniston ezzel a smoothie-recepttel indítja a napot: hozzájárul ahhoz, hogy még mindig bomba formában van »

Így lesz a megunt vászoncipőből divatos, új darab, kis ráfordítással »

Celine Dion sikkesebb, mint valaha: 52 éves korára igazi stílusikonná érett »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zöldbableves gyorsan összedobható, és könnyen elkészítheted úgy, hogy tényleg finom legyen. A szalonna és a fokhagyma adja meg különleges ízét. Amennyiben friss zöldbabot használsz, forró vízben tedd fel főni, hogy jól megpuhuljon, de mirelitből is finom lesz. Amennyiben van még a hűtődben paradicsom vagy zöldpaprika, tedd a levesbe.  

Zöldbableves

Hozzávalók:

  • 60 dkg zöldbab
  • 5 dkg szalonna
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0.5 csokor friss petrezselyem
  • bors
  • tejföl a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A mirelit zöldbabot engedd fel, mosd át, a nagyobbakat vágd két-három részre. A szalonnát süsd ki, a pörcöket szedd ki, majd dobd a visszamaradt zsiradékra az aprított vöröshagymát, és dinszteld meg. Rakd hozzá a zöldbabot, és öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Főzd körülbelül 20 percig, közben ízesítsd sóval, borssal. Amikor puha, rántsd be.

Az olajat hevítsd fel, rakd hozzá a lisztet, és kevergesd addig, amíg elkezd pirulni. Tedd hozzá a zúzott fokhagymát, és kevergetve süsd. Amikor már színes, és kellemes az illata, szórd hozzá a pirospaprikát, húzd le a tűzről, és öntsd fel két deci hideg vízzel. Add a leveshez folyamatosan kevergetve, rottyantsd össze öt perc alatt. Tálalás előtt szórd meg aprított petrezselyemmel, és kínálj hozzá tejfölt. 
A zöldbab salátába is kitűnő, főleg feta sajttal megbolondítva. 

Ezt is szeretjük