Egyszerű fokhagymás, paprikás zöldbableves: a szalonnától lesz nagyon finom
Vedd elő a fagyasztódból a zöldbabot, és készíts belőle 30 perc alatt zamatos levest!

zoldbableves-receptje
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

Ilyen még nem volt: fehér címlappal jelenik meg az olasz Vogue magazin »

3 webáruház, ahonnan be tudsz szerezni kozmetikai alapanyagokat: DIY kencékhez elengedhetetlen »

Segíti a koncentrálást, megelőzi a hátfájást: könnyű gerinctorna, amit minden nap elvégezhetsz otthon »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zöldbableves gyorsan összedobható, és könnyen elkészítheted úgy, hogy tényleg finom legyen. A szalonna és a fokhagyma adja meg különleges ízét. Amennyiben friss zöldbabot használsz, forró vízben tedd fel főni, hogy jól megpuhuljon, de mirelitből is finom lesz. Amennyiben van még a hűtődben paradicsom vagy zöldpaprika, tedd a levesbe.  

Zöldbableves

Hozzávalók:

  • 60 dkg zöldbab
  • 5 dkg szalonna
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0.5 csokor friss petrezselyem
  • bors
  • tejföl a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A mirelit zöldbabot engedd fel, mosd át, a nagyobbakat vágd két-három részre. A szalonnát süsd ki, a pörcöket szedd ki, majd dobd a visszamaradt zsiradékra az aprított vöröshagymát, és dinszteld meg. Rakd hozzá a zöldbabot, és öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Főzd körülbelül 20 percig, közben ízesítsd sóval, borssal. Amikor puha, rántsd be.

Az olajat hevítsd fel, rakd hozzá a lisztet, és kevergesd addig, amíg elkezd pirulni. Tedd hozzá a zúzott fokhagymát, és kevergetve süsd. Amikor már színes, és kellemes az illata, szórd hozzá a pirospaprikát, húzd le a tűzről, és öntsd fel két deci hideg vízzel. Add a leveshez folyamatosan kevergetve, rottyantsd össze öt perc alatt. Tálalás előtt szórd meg aprított petrezselyemmel, és kínálj hozzá tejfölt. 
A zöldbab salátába is kitűnő, főleg feta sajttal megbolondítva. 

Ezt is szeretjük