
Egyszerű fokhagymás, paprikás zöldbableves: a szalonnától lesz nagyon finom
Vedd elő a fagyasztódból a zöldbabot, és készíts belőle 30 perc alatt zamatos levest!


A zöldbableves gyorsan összedobható, és könnyen elkészítheted úgy, hogy tényleg finom legyen. A szalonna és a fokhagyma adja meg különleges ízét. Amennyiben friss zöldbabot használsz, forró vízben tedd fel főni, hogy jól megpuhuljon, de mirelitből is finom lesz. Amennyiben van még a hűtődben paradicsom vagy zöldpaprika, tedd a levesbe.
Zöldbableves
Hozzávalók
- 60 dkg zöldbab
- 5 dkg szalonna
- 3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 0.5 csokor friss petrezselyem
- só
- bors
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
A mirelit zöldbabot engedd fel, mosd át, a nagyobbakat vágd két-három részre. A szalonnát süsd ki, a pörcöket szedd ki, majd dobd a visszamaradt zsiradékra az aprított vöröshagymát, és dinszteld meg. Rakd hozzá a zöldbabot, és öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Főzd körülbelül 20 percig, közben ízesítsd sóval, borssal. Amikor puha, rántsd be.
Az olajat hevítsd fel, rakd hozzá a lisztet, és kevergesd addig, amíg elkezd pirulni. Tedd hozzá a zúzott fokhagymát, és kevergetve süsd. Amikor már színes, és kellemes az illata, szórd hozzá a pirospaprikát, húzd le a tűzről, és öntsd fel két deci hideg vízzel. Add a leveshez folyamatosan kevergetve, rottyantsd össze öt perc alatt. Tálalás előtt szórd meg aprított petrezselyemmel, és kínálj hozzá tejfölt.
A zöldbab salátába is kitűnő, főleg feta sajttal megbolondítva.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept