30 perces zöldbableves roppanós zöldséggel - A nagy melegben is jólesik

Friss, tejfölös zöldbableves: a tökéletes étel, ha meleg van.

zoldbableves-recept
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Igazi könnyű, nyári fogás, mégis annyira tartalmas. Főleg, ha húst is teszel bele. Az is sokat dob rajta, ha kevés szalonnán megfuttatod a hozzávalókat.

Villámgyorsan elkészül az ízletes leves, hiszen ilyenkor a zöldségek még nagyon zsengék. Ha szereted kicsit savanykásabban, kevés ecetet is önthetsz hozzá.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Zöldbableves

Hozzávalók:

  • 30 dkg zöldbab
  • 30 dkg csirkemell
  • 25 dkg krumpli
  • 2 dl tejföl
  • 1 vöröshagyma
  • 5 dkg szalonna
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 húsleveskocka
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • bors

Elkészítés ideje: 30 perc

A krumplit pucold meg, és a hússal együtt kockázd fel. A zöldbab végeit csípd le, és vágd fel tetszés szerint. Az aprított vöröshagymát pirítsd meg a szalonnával együtt. Ha üveges, rakd rá a húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, és öntsd fel egy-másfél liter vízzel.

Rakd hozzá a zöldbabot, a paradicsomot és a paprikát, majd kis lángon főzd 10-15 percig. Ekkor add hozzá a krumplit, és főzd tovább addig, amíg minden teljesen meg nem puhul. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel. Tálalás előtt keverd hozzá a tejfölt.

Ezt is szeretjük