30 perces zöldbableves roppanós zöldséggel - A nagy melegben is jólesik
Friss, tejfölös zöldbableves: a tökéletes étel, ha meleg van.
Igazi könnyű, nyári fogás, mégis annyira tartalmas. Főleg, ha húst is teszel bele. Az is sokat dob rajta, ha kevés szalonnán megfuttatod a hozzávalókat.
Villámgyorsan elkészül az ízletes leves, hiszen ilyenkor a zöldségek még nagyon zsengék. Ha szereted kicsit savanykásabban, kevés ecetet is önthetsz hozzá.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Zöldbableves
Hozzávalók:
- 30 dkg zöldbab
- 30 dkg csirkemell
- 25 dkg krumpli
- 2 dl tejföl
- 1 vöröshagyma
- 5 dkg szalonna
- 1 csokor petrezselyem
- 1 húsleveskocka
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- só
- bors
Elkészítés ideje: 30 perc
A krumplit pucold meg, és a hússal együtt kockázd fel. A zöldbab végeit csípd le, és vágd fel tetszés szerint. Az aprított vöröshagymát pirítsd meg a szalonnával együtt. Ha üveges, rakd rá a húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, és öntsd fel egy-másfél liter vízzel.
Rakd hozzá a zöldbabot, a paradicsomot és a paprikát, majd kis lángon főzd 10-15 percig. Ekkor add hozzá a krumplit, és főzd tovább addig, amíg minden teljesen meg nem puhul. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel. Tálalás előtt keverd hozzá a tejfölt.