Ínyenc, almás zellerpüré: fantasztikus téli vitaminbomba
Húsokhoz, mártogatósnak is kiváló az ízletes és különleges, almás zellerpüré.

zellerpure
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

10 tipp a tiszta arcbőrért: egyszerű lépések az instant szépségért »

Az öt legjobb esküvős film, amiktől még jobban várod majd a lagzid »

10 évet leradíroz a bőrről ez a házi arcmaszk, ha hetente használod: a japán nők esküsznek rá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zeller tökéletes méregtelenítő, alig van benne széhidrát, viszont magas a vitamintartalma, és rengeteg fontos tápanyag van benne. A levestől a köreten át sokféle finomságot készíthetsz belőle. Próbáld ki pürésítve! Ha nem fogyózol, a zeller és az alma mellé krumplit is rakhatsz.  

almas-zellermartas
Fotó: AnnaPustynnikova

Zellerpüré receptje

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db alma
  • 2 db zeller
  • 2 db krumpli
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A zellergumót, a krumplit és az almát pucold meg, vágd kis darabokra, majd mosd meg jó alaposan. Rakd egy lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, majd főzd puhára körülbelül 15 perc alatt. 
Pürésítsd botmixerrel, lazíts rajta tejszínnel, és keverj hozzá vajat. Ha köretként kínálod, sűrűbbre készítsd. Ha több tejszínt keversz hozzá, öntetként is számításba jöhet. Sült húsokhoz, vadakhoz és halakhoz is kiváló. 

Zellerből a krémleves is kitűnő, ráadásul kevés munkával tápláló, egészséges és meleg finomságot készíthetsz. 

Ezt is szeretjük