Pofonegyszerű téli zellerkrémleves
Olcsó, finom, laktató
Ha teljesen átfagytál a kinti hidegben, melegítsd át magad egy tányér forró zellerkrémlevessel.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jellegzetes illatú zeller szuperegészséges, erős vízhajtó, méregtelenítő hatású. Többféleképpen elkészítheted, a zellerkrémlevessel nem foghatsz mellé. A kellemesen melengető, gyógyító fogás a náthás időszakban különösen ajánlott.

Zellerkrémleves-recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy zeller
  • 2 krumpli
  • 1 l víz
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 2 fokhagymagerezd
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 húsleveskocka
  • petrezselyem
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Tisztítsd meg a zellert és a krumplit, majd kockázd fel. Egy lábosban kevés zsiradékon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, öntsd fel vízzel. Dobd hozzá a leveskockát, a kettévágott fokhagymagerezdeket, sózd, borsozd, majd főzd körülbelül 15-20 percig.

Ha a zeller és a krumpli is jó puha, vedd le a tűzről. Hagyd kicsit hűlni, majd botmixerrel pépesítsd. Utána nincs már más tennivalód, mint hozzáadni a tejszínt, és megszórni kevés szerecsendióval. Forrald fel, majd pirított zsemlekockával és zellerzölddel díszítve, melegen tálald. 

Ezt is szeretjük