Zacskóban sült csirkecsíkok krumplival
Finom, szaftos egytálétel
A zacskóban sült csirkecsíkokhoz nem kell semmilyen zsiradék, mégsem lesz száraz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A zacskóban sült ételek rendkívül zamatosak. A fűszerezésen bármikor változtathatsz. Ha a krumplit is belepakolod a zacskóba, nem kell külön köret sem. A zacskóban sült csirkecsíkok kalóriaszegény fogás.

Zacskóban sült csirkecsíkok

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 50 dkg csirkemell
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 dl paradicsom
  • 1 dl fehérbor
  • 1 zacskó fűszersó
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál paprikakrém
  • 1 mokkáskanál ételízesítő
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 mokkáskanál bazsalikom
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, vágd apró csíkokra. Tedd egy mély tálba, szórd rá a fűszereket, add hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Keverj össze mindent, és pakold át a sütőzacskóba. Add hozzá a krumplit akár egészben, akár felkockázva, és jól zárd le a zacskót.

Tedd a csirkét egy órára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. Majd rakd egy tepsibe, szurkáld meg néhány helyen. Told a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha kész, a zacskót óvatosan nyisd ki, a szaftot feltétlenül öntsd a köretre.

Ezt is szeretjük