A legfinomabb házi zabtej készítése egyszerűen: a vegán növényi italt sokféleképpen ízesítheted

A házi zabtej készítéséhez semmi különleges eszközre nem lesz szükséged, és a bolti ár töredékéért készítheted el.

Zabtej készítése házilag
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A házi zabtej az egyik legegyszerűbben elkészíthető növényi ital. Ha magad állítod össze, sokkal olcsóbban jössz ki, mintha a boltit vennéd meg méregdrágán. Elkészítés után fűszerezd tetszés szerint!

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Zabtej készítése házilag

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 bögre jéghideg víz
  • 1 bögre nagyszemű (gluténmentes) zabpehely
  • 1 csipet
  • ízlés szerint édesítőszer/sztíviakivonat/nád- vagy kókuszvirágcukor

Az ízesítéshez (opcionális)

  • 4 teáskanál cukrozatlan holland kakaópor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 0.25 bögre kókuszreszelék
  • vaníliakivonat vagy (zéró) vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A zabpehelyre öntsd rá a vizet,  adj hozzá egy csipet sót, és pépesítsd botmixerrel vagy turmixgépben legfeljebb fél percig. Ezután ízlés szerint édesítsd, majd sűrű szitán vagy szűrőn keresztül szűrd át három-négy alkalommal. A zabpelyhet ne nyomkodd közben! A szitát minden egyes szűrés után öblítsd el. Az így elkészült zabtejet ízesítsd kedved szerint: nagyon finom kakaós, fahéjas, kókuszos vagy vaníliás változatban. Ízesítés után újra turmixold össze, és ha szükségesnek látod, szűrd még egyszer át. Hűtőben tárold.

A visszamaradt zabpépet kásákba, sütikbe használhatod fel.

 

Fotó: Kiss Marietta Panka

Ezt is szeretjük