A legfinomabb házi zabtej készítése egyszerűen: a vegán növényi italt sokféleképpen ízesítheted
A házi zabtej készítéséhez semmi különleges eszközre nem lesz szükséged, és a bolti ár töredékéért készítheted el.
A házi zabtej az egyik legegyszerűbben elkészíthető növényi ital. Ha magad állítod össze, sokkal olcsóbban jössz ki, mintha a boltit vennéd meg méregdrágán. Elkészítés után fűszerezd tetszés szerint!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Zabtej készítése házilag
Hozzávalók 4 személyre
- 4 bögre jéghideg víz
- 1 bögre nagyszemű (gluténmentes) zabpehely
- 1 csipet só
- ízlés szerint édesítőszer/sztíviakivonat/nád- vagy kókuszvirágcukor
Az ízesítéshez (opcionális)
- 4 teáskanál cukrozatlan holland kakaópor
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 0.25 bögre kókuszreszelék
- vaníliakivonat vagy (zéró) vaníliás cukor
Elkészítés:
A zabpehelyre öntsd rá a vizet, adj hozzá egy csipet sót, és pépesítsd botmixerrel vagy turmixgépben legfeljebb fél percig. Ezután ízlés szerint édesítsd, majd sűrű szitán vagy szűrőn keresztül szűrd át három-négy alkalommal. A zabpelyhet ne nyomkodd közben! A szitát minden egyes szűrés után öblítsd el. Az így elkészült zabtejet ízesítsd kedved szerint: nagyon finom kakaós, fahéjas, kókuszos vagy vaníliás változatban. Ízesítés után újra turmixold össze, és ha szükségesnek látod, szűrd még egyszer át. Hűtőben tárold.
A visszamaradt zabpépet kásákba, sütikbe használhatod fel.
Fotó: Kiss Marietta Panka
Még több recept