A legfinomabb házi zabtej készítése egyszerűen: a vegán növényi italt sokféleképpen ízesítheted
A házi zabtej készítéséhez semmi különleges eszközre nem lesz szükséged, és a bolti ár töredékéért készítheted el.
A házi zabtej az egyik legegyszerűbben elkészíthető növényi ital. Ha magad állítod össze, sokkal olcsóbban jössz ki, mintha a boltit vennéd meg méregdrágán. Elkészítés után fűszerezd tetszés szerint!
Zabtej készítése házilag
Hozzávalók 4 személyre
- 4 bögre jéghideg víz
- 1 bögre nagyszemű (gluténmentes) zabpehely
- 1 csipet só
- ízlés szerint édesítőszer/sztíviakivonat/nád- vagy kókuszvirágcukor
Az ízesítéshez (opcionális)
- 4 teáskanál cukrozatlan holland kakaópor
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 0.25 bögre kókuszreszelék
- vaníliakivonat vagy (zéró) vaníliás cukor
Elkészítés:
A zabpehelyre öntsd rá a vizet, adj hozzá egy csipet sót, és pépesítsd botmixerrel vagy turmixgépben legfeljebb fél percig. Ezután ízlés szerint édesítsd, majd sűrű szitán vagy szűrőn keresztül szűrd át három-négy alkalommal. A zabpelyhet ne nyomkodd közben! A szitát minden egyes szűrés után öblítsd el. Az így elkészült zabtejet ízesítsd kedved szerint: nagyon finom kakaós, fahéjas, kókuszos vagy vaníliás változatban. Ízesítés után újra turmixold össze, és ha szükségesnek látod, szűrd még egyszer át. Hűtőben tárold.
A visszamaradt zabpépet kásákba, sütikbe használhatod fel.
Fotó: Kiss Marietta Panka
A sütőtök cukor helyett is használható - Ráadásul egészséges is
Tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, édes íze miatt a hozzáadásával készült sütemény kevesebb plusz édesítést igényel.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció