Mennyei zabpelyhes palacsinta - Nem hizlal annyira, mint a hagyományos
Ha diétád során elcsábulsz, süss zabpelyhes palacsintát!

zabpelyhes-palacsinta2
Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

8 nadrág esküvőre vendégként, ha nem vagy kiöltözős típus: kényelmes és elegáns darabokat mutatunk »

A- és C-vitaminnal megpakolt smoothie bőröregedés ellen: alaposan kivasalja a ráncokat »

Gyönyörű esküvői hajdíszek minden frizurához: egyszerűek, mégis különlegesek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tedd egészségesebbé és kalóriaszegényebbé a népszerű palacsintát, készítsd zabpehellyel. Hosszú időre teltségérzetet biztosít, így bátran eheted akkor is, ha fogyókúrázol. 

A zabpelyhes palacsintát juharsziruppal, gyümölcsökkel, kakaóval, túróval, lekvárral is kínálhatod. Kicsit vastagabb lesz, mint a klasszikus tészta. A méricskéléshez két és fél decis poharat válassz.

Zabpelyhes palacsinta

  • 1 bögre darált zabpehely
  • 1 bögre rizsliszt
  • 1 bögre tej
  • 1-2 dl szénsavas ásványvíz
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál nádcukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 késhegynyi só

Elkészítés ideje: 30 perc, pihentetés: 15 perc

Üsd a tojást egy tálba, rakd hozzá a cukrot, az olvasztott vajat, majd keverd hozzá a lisztet, a sütőport, a sót és a darált zabpelyhet. Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a vizet. Dolgozd a masszát csomómentesre, majd hagyd állni körülbelül 15 percig.

Pihentetés után keverd át a tésztát, ha szükséges, lazíts rajta kevés tejjel. Forrósíts olajat egy serpenyőben, majd egy merőkanállal szedj a masszából, és oszlasd el egyenletesen. Ha a tészta megpirul, spatulával óvatosan fordítsd át, és süsd még fél-egy percig. Csúsztasd tányérra, majd a maradék tésztával is hasonlóan járj el.

Ezt is szeretjük