Húsvéti répatorta zabpelyhes alappal: joghurtos krém terül el rajta
A joghurtos krémmel bevont zabpelyhes répatorta a szeretett húsvéti édesség egészségesebb változata.

Készítsd el idén húsvétkor a répatortát egészségesebb formában! Liszt helyett használj rostokban gazdag zabpelyhet, a krémhez pedig görög joghurtot. Az eredmény így is lélegzetelállítóan finom, miközben a kalóriák miatt sem kell aggódnod.
Zabpelyhes répatorta
Hozzávalók 4 személyre
Az alaphoz:
- 15 dkg zabpehely
- 7 dkg darált mandula
- 7 dkg datolya
- 2 sárgarépa
- 1 dl tej
- 1 narancs leve
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
A krémhez:
- 15 dkg krémsajt
- 10 dkg görög joghurt
- 1 narancs reszelt héja
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál fahéj
- 1 marék dióbél
Elkészítés:
A datolyát öntsd le annyi forró vízzel, amennyi ellepi, és hagyd állni.
A zabpelyhet öntsd egy tálba, és keverd el a meleg tejjel. A répát tisztítsd meg, és reszeld a zabpehelyhez. Keverd hozzá a darált mandulát. A datolyáról öntsd le a vizet, magozd ki, pürésítsd turmixgépben, keverd a zabpelyhes alaphoz. A narancs héját reszeld le és tedd félre a krémhez, a levét facsard ki, és forgasd össze a zabpehellyel. Add hozzá a sütőport, a fahéjat és a sót. Egyengesd el a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 180 fokon 20 perc alatt süsd készre.
A krémhez a joghurtot keverd simára a krémsajttal, a mézzel és a félretett reszelt narancshéjjal. Kend meg vele a kihűlt alapot. A tetejét szórd meg fahéjjal és felaprított dióval.
Bundás kenyér mézzel és fahéjjal: húsvéti reggeli spanyol módra
Ez a desszert a francia pirítós és a kenyérpuding keresztezéséből jött létre, és a spanyolok csak torrijasnak hívják.
ElolvasomKép: Cb-Stock / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- sütemény
- répatorta