Húsvéti répatorta zabpelyhes alappal: joghurtos krém terül el rajta

A joghurtos krémmel bevont zabpelyhes répatorta a szeretett húsvéti édesség egészségesebb változata.

Répatorta zabpelyhes alappal
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Készítsd el idén húsvétkor a répatortát egészségesebb formában! Liszt helyett használj rostokban gazdag zabpelyhet, a krémhez pedig görög joghurtot. Az eredmény így is lélegzetelállítóan finom, miközben a kalóriák miatt sem kell aggódnod.

Zabpelyhes répatorta

Hozzávalók 4 személyre

Az alaphoz:

  • 15 dkg zabpehely
  • 7 dkg darált mandula
  • 7 dkg datolya
  • 2 sárgarépa
  • 1 dl tej
  • 1 narancs leve
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet

A krémhez:

  • 15 dkg krémsajt
  • 10 dkg görög joghurt
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 marék dióbél
Recept idők

Elkészítés:

A datolyát öntsd le annyi forró vízzel, amennyi ellepi, és hagyd állni.

A zabpelyhet öntsd egy tálba, és keverd el a meleg tejjel. A répát tisztítsd meg, és reszeld a zabpehelyhez. Keverd hozzá a darált mandulát. A datolyáról öntsd le a vizet, magozd ki, pürésítsd turmixgépben, keverd a zabpelyhes alaphoz. A narancs héját reszeld le és tedd félre a krémhez, a levét facsard ki, és forgasd össze a zabpehellyel. Add hozzá a sütőport, a fahéjat és a sót. Egyengesd el a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 180 fokon 20 perc alatt süsd készre.

A krémhez a joghurtot keverd simára a krémsajttal, a mézzel és a félretett reszelt narancshéjjal. Kend meg vele a kihűlt alapot. A tetejét szórd meg fahéjjal és felaprított dióval.

 

Bundás kenyér mézzel és fahéjjal: húsvéti reggeli spanyol módra

Ez a desszert a francia pirítós és a kenyérpuding keresztezéséből jött létre, és a spanyolok csak torrijasnak hívják.

Elolvasom

Kép: Cb-Stock / Getty Images

Ezt is szeretjük