Omlós, mennyei répatorta mascarponés mázzal: próbáld ki a receptet

A répa nemcsak a levesben, hanem a süteményekben is megállja a helyét.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A répatorta elkészítése rendkívül egyszerű, ráadásul kicsik-nagyok egyaránt imádni fogják. Az íze miatt sem kell aggódnod, ugyanis a nevével ellentétben egyáltalán nem érezni benne a répát.

Mascarponés répatorta

Hozzávalók

A tortához

  • 4 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 13 dkg összeaprított dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 40 dkg sárgarépa
  • 2 dl napraforgóolaj

A mázhoz

  • 20 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál porcukor
  • 5 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

Először keverd el a lisztben a sót és a sütőport. A tojásokat keverd ki a kétféle cukorral, majd óvatosan add hozzá az olajat is. Dolgozd össze a lisztes keverékkel, és tedd bele a lereszelt répát, valamint az aprított diót. Végül öntsd vajjal kikent, lisztezett formába, helyezd 160 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 60 percig. A biztonság kedvéért tűzpróbával is ellenőrizd a végén, tényleg jó-e.

A máz elkészítése rendkívül egyszerű: a puha vajat csak keverd össze a többi hozzávalóval, és kend a teljesen kihűlt torta tetejére.

Ezt is szeretjük