Így lesz a legfinomabb a zabpalacsinta
Ugyanolyan jó, mint a hagyományos
Senki sem veszi észre, hogy ez a palacsinta zablisztből készült.

Így lesz a legfinomabb a zabpalacsinta
Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

Kritizálják a kommentelők a szupermodell alakját – Olyan, mint a nádszál »

Ezért a frizuráért rajong a net: a Chanel fodrásza elmondta, hogyan készül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zabpalacsinta kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a jól megszokott édesség. A rosttartalma viszont magasabb, így jóval laktatóbb. Ízlés szerint töltsd meg a tésztát gyümölcsökkel, lekvárral vagy krémekkel. Képtelenség neki ellenállni.

Zabpalacsinta

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 30 dkg zabliszt
  • 3 dl szódavíz
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • kókuszzsír
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy nagyobb tálba. Öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, add hozzá a tojásokat, a vaníliás cukrot, a sót, és gépi habverővel keverd csomómentesre a masszát. Tehetsz a tésztába egy evőkanál olívaolajat vagy olvasztott kókuszzsírt is. Fedd le, és pihentesd körülbelül 20 percig.

Egy serpenyőben hevíts kókuszzsírt, és merőkanállal adagold bele a tésztát. Ha a széle kezd elválni az edény falától, nyúlj alá spatulával vagy széles késsel, és lazítsd meg. Hamarosan pedig egy határozott mozdulattal fordítsd át. Mindkét oldalát süsd barnás színűre pár perc alatt. Ha kész, csúsztasd át egy nagyobb tányérra, és töltsd meg tetszés szerint.

Ezt is szeretjük