Így lesz a legfinomabb a zabpalacsinta

Ugyanolyan jó, mint a hagyományos

Senki sem veszi észre, hogy ez a palacsinta zablisztből készült.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A zabpalacsinta kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a jól megszokott édesség. A rosttartalma viszont magasabb, így jóval laktatóbb. Ízlés szerint töltsd meg a tésztát gyümölcsökkel, lekvárral vagy krémekkel. Képtelenség neki ellenállni.

15785327 b5106c8bacb0da8e97e240095e4a4ae9 wm

Zabpalacsinta

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 30 dkg zabliszt
  • 3 dl szódavíz
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • kókuszzsír
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy nagyobb tálba. Öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, add hozzá a tojásokat, a vaníliás cukrot, a sót, és gépi habverővel keverd csomómentesre a masszát. Tehetsz a tésztába egy evőkanál olívaolajat vagy olvasztott kókuszzsírt is. Fedd le, és pihentesd körülbelül 20 percig.

Egy serpenyőben hevíts kókuszzsírt, és merőkanállal adagold bele a tésztát. Ha a széle kezd elválni az edény falától, nyúlj alá spatulával vagy széles késsel, és lazítsd meg. Hamarosan pedig egy határozott mozdulattal fordítsd át. Mindkét oldalát süsd barnás színűre pár perc alatt. Ha kész, csúsztasd át egy nagyobb tányérra, és töltsd meg tetszés szerint.

15785333 8b59631675c088fab276d35c7228836d wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük