Így lesz a legfinomabb a zabpalacsinta
Senki sem veszi észre, hogy ez a palacsinta zablisztből készült.
A zabpalacsinta kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a jól megszokott édesség. A rosttartalma viszont magasabb, így jóval laktatóbb. Ízlés szerint töltsd meg a tésztát gyümölcsökkel, lekvárral vagy krémekkel. Képtelenség neki ellenállni.
Zabpalacsinta
Hozzávalók 12 darabhoz
- 30 dkg zabliszt
- 3 dl szódavíz
- 2 dl tej
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- kókuszzsír
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy nagyobb tálba. Öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, add hozzá a tojásokat, a vaníliás cukrot, a sót, és gépi habverővel keverd csomómentesre a masszát. Tehetsz a tésztába egy evőkanál olívaolajat vagy olvasztott kókuszzsírt is. Fedd le, és pihentesd körülbelül 20 percig.
Egy serpenyőben hevíts kókuszzsírt, és merőkanállal adagold bele a tésztát. Ha a széle kezd elválni az edény falától, nyúlj alá spatulával vagy széles késsel, és lazítsd meg. Hamarosan pedig egy határozott mozdulattal fordítsd át. Mindkét oldalát süsd barnás színűre pár perc alatt. Ha kész, csúsztasd át egy nagyobb tányérra, és töltsd meg tetszés szerint.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció