Sűrű és kiadós vörösboros babgulyás: egy kanál tejföllel még finomabb
A vörösboros babgulyás sűrű és laktató: tálald tejföllel és egy szelet friss kenyérrel!
Nagyon jót tesz a babgulyásnak egy pohár vörösbor, ugyanis teltebb ízvilágot kölcsönöz a laktató, sűrű levesnek. Bográcsban készítve még finomabb lesz, de ha ehhez nincs kedved vagy lehetőséged, tűzhelyen főzve is csodás lesz. Ez az az étel, ami akkor jó, ha megáll benne a kanál, ezért ne ereszd túl bő lére, inkább folyamatosan pótold alatta a folyadékot.
Vörösboros babgulyás
Hozzávalók 4 személyre
- 35 dkg sertéscomb
- 20 dkg száraz fehérbab
- 3 krumpli
- 3 szál zellerzöld
- 2 sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl száraz vörösbor
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1 fehérrépa
- 1 hagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 evőkanál sertészsír
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 0.5 zellergumó
- só
- bors
- hegyes erős paprika ízlés szerint
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
A babot előző este áztasd be. Másnap a sertéscombot kockázd fel, a hagymát és a fokhagymát vágd apróra.
A paprikát és a paradicsomot szeleteld fel. Olvasztott sertészsíron párold üvegesre a hagymát, add hozzá a fokhagymát, majd egy perc múlva húzd le a tűzről, és keverd bele a pirospaprikát. Add hozzá a feldarabolt paprikát és paradicsomot, és tedd vissza a tűzre. Időnként megkeverve várd ki, hogy a zöldségek összeessenek, és levet eresszenek. Ekkor keverd bele a felkockázott húst és a leszűrt babot. Öntsd fel vízzel, sózd, borsozd, ízesítsd őrölt köménnyel, és dobd bele az egészben hagyott zellerzöldet. Amint felforrt, vedd a lángot kicsire, és így kezdd el összefőzni. Ha szereted a csípőset, egy kevés erős paprikát is karikázhatsz hozzá.
Közben a zöldségeket és a krumplit pucold meg és szeleteld fel. Fél óra múlva add őket a leveshez. Öntsd fel a borral - és még egy kevés vízzel, ha szükséges. Főzd még további fél órát, amíg minden hozzávaló megpuhul. Ízlés szerint tejföllel kínálhatod.
A spanyol recept szerint készülő sonkás bableves karakterét a belefőzött füstölt hús adja meg.
Tartalmas sonkás bableves: spanyol recept alapján készül
Észak-Spanyolország egyik kevésbé ismert tájegységéről, Asztúriából hoztunk neked egy isteni finom babos egytálételreceptet.
ElolvasomKép: Ramona Dinescu / Getty Images
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció