A híres francia vinaigrette öntet: isteni és egyszerű dresszing

A könnyed vinaigrette öntetet otthon is elkészítheted, és ízfokozó vagy tartósítószer nélkül is tökéletes lesz.

vinaigrette-dresszing
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A francia konyha egyik kedvence az olívaolaj- és ecetalapú vinaigrette öntet, ami az egyik legjobb dresszing zöldsalátákra, az elkészítése pedig csupán pár percet vesz igénybe. Nagyon fontos, hogy kiváló minőségű olívaolajat használj. A balzsamecet helyett alma- vagy borecet is tökéletes hozzá. Az alapreceptet zöldfűszerekkel is gazdagíthatod. 

Vinaigrette öntet

Hozzávalók

  • 1.2 dl olívaolaj (extra szűz)
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál méz
  • bors
  • zöldfűszerek
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd egy kis tálba az olívaolajat, tedd hozzá a balzsamecetet, a mustárt, a mézet, a zúzott fokhagymát, és dobj még hozzá sót, borsot. Kézi habverővel vagy villával keverd jól össze. Kóstold meg, ha szükséges, szórj még hozzá fűszert. A zöldfűszerek is illenek hozzá, a rozmaring és a bazsalikom különösen.

Azonnal tálalhatod is, de még jobb, ha néhány órára hűtőbe teszed. A házi vinaigrette öntet a hűtőben 7-10 napig tárolható. Ha kissé megszilárdul a hűtőszekrényben, hagyd szobahőmérsékleten 5-10 percig, vagy rakd a mikróba néhány másodpercre, és keverd jól össze. Így ismét tökéletes állagú lesz. 
Ha szereted a salátákat, az egyszerű paradicsomos változat is ízleni fog. Főleg, ha fetával is megbolondítod. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük