A híres francia vinaigrette öntet: isteni és egyszerű dresszing
A könnyed vinaigrette öntetet otthon is elkészítheted, és ízfokozó vagy tartósítószer nélkül is tökéletes lesz.

- Fokozza a nőiességet, merész, de nem harsány: elég egy csipetnyi divatos fukszia, és nem maradsz észrevétlen »
- Élénk színek viselése 50 év felett: ultranőies kombinációk a legdivatosabb tónusokkal »
- Ragyogó és természetesebb hatású lesz a szőkített haj, besárgulás nélkül: hamvasító samponok árakkal »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Helyesíráskvíz: ironikus vagy irónikus? Tudod, hogy írjuk helyesen?
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- Oszvald Marika lánya 43 évesen lett anya: Krisztinának a 11. lombikja lett sikeres
A francia konyha egyik kedvence az olívaolaj- és ecetalapú vinaigrette öntet, ami az egyik legjobb dresszing zöldsalátákra, az elkészítése pedig csupán pár percet vesz igénybe. Nagyon fontos, hogy kiváló minőségű olívaolajat használj. A balzsamecet helyett alma- vagy borecet is tökéletes hozzá. Az alapreceptet zöldfűszerekkel is gazdagíthatod.
Vinaigrette öntet
Hozzávalók
- 1.2 dl olívaolaj (extra szűz)
- 3 evőkanál balzsamecet
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 1 teáskanál méz
- só
- bors
- zöldfűszerek
Elkészítés:
Öntsd egy kis tálba az olívaolajat, tedd hozzá a balzsamecetet, a mustárt, a mézet, a zúzott fokhagymát, és dobj még hozzá sót, borsot. Kézi habverővel vagy villával keverd jól össze. Kóstold meg, ha szükséges, szórj még hozzá fűszert. A zöldfűszerek is illenek hozzá, a rozmaring és a bazsalikom különösen.
Azonnal tálalhatod is, de még jobb, ha néhány órára hűtőbe teszed. A házi vinaigrette öntet a hűtőben 7-10 napig tárolható. Ha kissé megszilárdul a hűtőszekrényben, hagyd szobahőmérsékleten 5-10 percig, vagy rakd a mikróba néhány másodpercre, és keverd jól össze. Így ismét tökéletes állagú lesz.
Ha szereted a salátákat, az egyszerű paradicsomos változat is ízleni fog. Főleg, ha fetával is megbolondítod.
Még több recept