Vietnámi tavaszi tekercs sok-sok zöldséggel: otthon is egyszerűen elkészítheted
Az ízletes vietnámi tekercs telis-tele van finom, friss zöldséggel, otthon is könnyen összedobhatod.

vietnami-tavaszi-tekercs
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Van, aki üvegtésztával, más garnélarákkal készíti, de csak zöldséggel is finom az egészséges vietnámi tavaszi tekercs azaz a goi cuon. A vékony, törékeny rizslaphoz könnyen hozzájuthatsz bármilyen ázsiai boltban, sőt már a nagyobb élelmiszerüzletekben is. Általában édes-savanyú, csípős vagy mogyorós szósszal kínálják. 

Vietnámi tavaszi tekercs

Hozzávalók:

  • 15 db rizslap
  • 1 fej saláta
  • 2 db sárgarépa
  • 0.5 fej lila káposzta
Recept idők

Elkészítés:

A salátaleveleket és a káposztát mosd meg, vágd össze. A répát pucold meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. A rizslapot mártsd forró vízbe, hagyd benne 20 másodpercig. Amikor kicsit megpuhul, tedd konyharuhára vagy deszkára. Várj pár másodpercig, és itasd fel róla a vizet. Figyelj, mert amennyiben túláztatod, könnyen elszakad. 

Rendezd a rizslapokra a zöldségeket, arra ügyelj, hogy mindenhol maradjon egy kis üres rész. A két oldalát hajtsd be, végül alulról felfelé szorosan csavard fel. A tekercseket rendezd egy tányérra, és nedves konyharuhával vagy papírtörlővel takard le fogyasztásig, így nem fog kiszáradni. Tálaláskor kínálj hozzá szószt!
Ha szeretnél még többet tudni az ázsiai tésztákról, nézd meg ezt az összeállítást. 

Ezt is szeretjük