Villámgyors vegán zabpalacsinta: banántól lesz édes és szaftos
Nem kell, hogy az édesség egészségtelen legyen: a vegán zabpalacsinta még cukrot sem tartalmaz.
A vegán zabpalacsinta nemcsak tejterméket és tojást, hanem cukrot sem tartalmaz, a mandulatejnek és a banánnak köszönhetően ugyanis anélkül is elég édes. Jót tesz az emésztésnek, feltölt energiával, és nagyon finom: nem is kell ennél jobb napindító.
Vegán zabpalacsinta
Hozzávalók 2 személyre
- 10 dkg zabpehely
- 2 dl mandulatej
- 1 banán
- 1 csipet só
- késhegynyi fahéj
- olaj a sütéshez
- juharszirup a tálaláshoz
Elkészítés:
A banánt hámozd meg, karikázd fel, és turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd össze a mandulatejjel. Öntsd egy tálba, add hozzá a sót, a fahéjat és a zabpelyhet. Keverd alaposan össze. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és amikor a beledobott kis tészta már habzik, evőkanállal halmozz bele adagokat. Egyszerre ne tegyél bele túl sokat, le ne hűtse az olajat. A kis palacsinták mindkét oldalát süsd aranyszínűre néhány perc alatt. Tálald juharsziruppal és gyümölcsökkel.
A zabkása is pillanatok alatt összedobható, tartalmas reggeli.
5 perces zabkása lédús barackkal: rostban gazdag, tápláló reggeli
Főzni sem kell, munkád se lesz vele, és csak zabpehely és tej kell hozzá, mégis tápláló reggelit tehetsz az asztalra.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció