Villámgyors vegán zabpalacsinta: banántól lesz édes és szaftos

Nem kell, hogy az édesség egészségtelen legyen: a vegán zabpalacsinta még cukrot sem tartalmaz.

Vegán zabpalacsinta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vegán zabpalacsinta nemcsak tejterméket és tojást, hanem cukrot sem tartalmaz, a mandulatejnek és a banánnak köszönhetően ugyanis anélkül is elég édes. Jót tesz az emésztésnek, feltölt energiával, és nagyon finom: nem is kell ennél jobb napindító.

Vegán zabpalacsinta

Hozzávalók 2 személyre

  • 10 dkg zabpehely
  • 2 dl mandulatej
  • 1 banán
  • 1 csipet
  • késhegynyi fahéj
  • olaj a sütéshez
  • juharszirup a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A banánt hámozd meg, karikázd fel, és turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd össze a mandulatejjel. Öntsd egy tálba, add hozzá a sót, a fahéjat és a zabpelyhet. Keverd alaposan össze. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és amikor a beledobott kis tészta már habzik, evőkanállal halmozz bele adagokat. Egyszerre ne tegyél bele túl sokat, le ne hűtse az olajat. A kis palacsinták mindkét oldalát süsd aranyszínűre néhány perc alatt. Tálald juharsziruppal és gyümölcsökkel.

A zabkása is pillanatok alatt összedobható, tartalmas reggeli.

5 perces zabkása lédús barackkal: rostban gazdag, tápláló reggeli

Főzni sem kell, munkád se lesz vele, és csak zabpehely és tej kell hozzá, mégis tápláló reggelit tehetsz az asztalra.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük