Vegán csokis-diós szelet: sem liszt, sem cukor nem kerül bele
Ebbe a vegán csokis-diós szeletbe csupa egészséges finomság kerül.
A vegán csokis-diós szeletet nem csak azért szeretjük, mert egészséges, hanem azért is, mert még sütni sem kell. Az édesítésről a juharszirup gondoskodik, de ha nem ragaszkodsz a teljesen vegán elkészítési módhoz, mézet is használhatsz hozzá. A pekándió különlegesen finom, de nyugodtan használhatod hozzá az olcsóbb, hagyományos változatot is.
Vegán csokis-diós szelet
Hozzávalók
- 15 dkg zabpehely
- 7.5 dkg kókuszreszelék
- 7.5 dkg mogyoróvaj
- 5 dkg chiamag
- 5 dkg pekándió
- 4 evőkanál juharszirup
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat, tehát a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a chiamagot, a durvára vágott diót és a kakaóport keverd el egy olyan tálban, amelyet szükség esetén a mikróba is be tudsz tenni. A mogyoróvajat, a juharszirupot és a kókuszzsírt egy kis lábosban melegítsd össze. Forrástól számítva öt percig kevergesd, amíg jól besűrűsödik, majd még forrón keverd a száraz hozzávalókhoz. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Ha kihűl, megköt, és nehéz dolgozni vele, ha ez történik, tedd be a mikróba húsz másodpercre. Az összegyúrt masszát egyengesd el egy tepsiben, és tedd a hűtőbe két-három órára. Ha sietsz, és van elég helyed, a mélyhűtőbe is teheted fél órára. Miután összeállt, megkeményedett, szeletelheted.
A granolakosárkák is magvakból készülnek.
Granolakosárkák joghurttal és gyümölcsökkel: muffinformában sülnek ropogósra
Ez az egyszerű, de ötletes harapnivaló akár több napra is ellát rostban gazdag reggelivel: a granolás alap adott, a feltétet pedig te alakítod!
ElolvasomKép: Wade Machin / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció