Mennyei vegán brownie sütés nélkül – Ezt tényleg bűntudat nélkül habzsolhatod
A nyers, vegán brownie az egyik legegészségesebb édesség.
Diétád alatt sem kell mellőzni a finom desszerteket. Más alapanyagokkal ugyanolyan isteni sütiket kaphatsz, mint az eredetiek. Az újraértelmezett brownie-ból bármikor bármennyit megehetsz.
Vegán brownie
Hozzávalók 12 szelethez
- 10 dkg nyers mandula
- 10 dkg dió
- 10 dkg magozott datolya
- 10 dkg aszalt szilva
- 6 dkg nyers kakaópor
- 4 dkg kakaóvaj
- 1 teáskanál vaníliapor
- csipet só
Elkészítés:
Tedd a magvakat aprítógépbe, és őröld meg. Nem baj, ha kicsit darabosak maradnak. Öntsd át egy tálba, és rakd félre egy kicsit. A datolyát és az aszalt szilvát is pépesítsd. Keverd hozzá a kakaóport, az olvasztott kakaóvajat, a vaníliát és a sót. Akkor jó, ha a masszának lekvárszerű az állaga. Ha nem áll össze, rakj hozzá kevés vizet. Végül dolgozd hozzá az őrölt magvakat.
Egyengesd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy körülbelül másfél-két centi vastag legyen. A tetejére rakhatsz durvára vágott magvakat. Tedd a hűtőbe legalább két órára, majd vágd fel tetszés szerint 12-16 szeletre. Kakaóval megszórva kínáld.
