Fűszeres, sajtos tepsis krumpli kevés hozzávalóból: így készül a híres vasalt burgonya

A vasalt krumpli az elkészítése sajátos technikájának köszönheti a nevét.

vasalt krumpli

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vasalt burgonya valójában hasonlít egy tisztességes tepsis krumplira, azzal a különbséggel, hogy a kifőtt darabokat előbb nyújtófával vagy klopfolóval kivasaljuk, kilapítjuk, és csak utána pakoljuk a tepsibe. Az így előkészített krumpli utána tetszés szerint ízesíthető: ebbe a változatba kakukkfű kerül, a tetejét pedig reszelt sajt koronázza meg.

Vasalt krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 közepes krumpli
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 szál kakukkfű
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál durva szemű tengeri só
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit ne pucold meg, csak mosd meg jó alaposan. Így, héjában főzd majdnem teljesen puhára nagyjából fél óra alatt. A megfőtt krumplikat nyújtófa segítségével lapítsd ki, majd helyezd egy tepsibe. Szórd meg sóval, frissen őrölt borssal, locsold meg olívaolajjal, és tegyél rá frissen letépkedett kakukkfűleveleket. Szórd meg gazdagon reszelt sajttal, és 200 fokos sütőben fél óra alatt süsd készre.

A krumpliból ropogós fasírtot is összeállíthatsz: ha a felét tökkel helyettesíted, egészségesebb is lesz.

Kép: Thomas Barwick / Getty Images

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!

Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is. 

Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet. 

Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Promóció

Ezt is szeretjük