Egyszerű vasalt csirkecomb zöldfűszeres pácban
Így jó ropogós lesz
A vasalt csirkecomb stresszmentes, gyors és zamatos főfogás.

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 48 éves Dobó Kata hupikék fürdőruhában pózolt: karcsú, mint egy modell
Nyugi, nincs szükség a vasalódra ahhoz, hogy a csirkecomb szép sima legyen. Elég egy kisebb, vízzel teli edény. A fűszeres vasalt csirkecomb bármilyen salátával, de a hagyományos köretekkel is fantasztikus.

Vasalt csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 4 csirkefelsőcomb
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál mustár
- 1/2 póréhagyma
- 1/2 teáskanál rozmaring
- 1/2 teáskanál bazsalikom
- bors
- só
- olaj
Elkészítés:
A csirkecombokat mosd meg, filézd ki. Tehát a vastag részüket késsel oldalirányban vágd be, lapítsd szét, és vedd ki a csontot. Készítsd el a pácot: egy zárható edénybe önts olívaolajat, keverd hozzá a mustárt, az apróra vágott póréhagymát, a rozmaringot, a bazsalikomot, a sót és a borsot. Rakd bele a húst, és lefedve tedd egy éjszakára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.
Másnap a pác levét csepegtesd le a húsról. Egy serpenyőben forrósíts olajat, amikor már serceg, forgasd bele a combokat. A csirke tetejére helyezz egy vízzel teli lábost. Időnként mozgasd meg az alkalmi vasalót, a húst pedig forgasd át, hogy mindkét oldala jól átsüljön. Körülbelül 15 perc elegendő ahhoz, hogy a csirke belül puha, kívül ropogós legyen.
Még több recept