Egyszerű vasalt csirkecomb zöldfűszeres pácban
Így jó ropogós lesz
A vasalt csirkecomb stresszmentes, gyors és zamatos főfogás.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet »

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nyugi, nincs szükség a vasalódra ahhoz, hogy a csirkecomb szép sima legyen. Elég egy kisebb, vízzel teli edény. A fűszeres vasalt csirkecomb bármilyen salátával, de a hagyományos köretekkel is fantasztikus.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkefelsőcomb
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 1/2 póréhagyma
  • 1/2 teáskanál rozmaring
  • 1/2 teáskanál bazsalikom
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, filézd ki. Tehát a vastag részüket késsel oldalirányban vágd be, lapítsd szét, és vedd ki a csontot. Készítsd el a pácot: egy zárható edénybe önts olívaolajat, keverd hozzá a mustárt, az apróra vágott póréhagymát, a rozmaringot, a bazsalikomot, a sót és a borsot. Rakd bele a húst, és lefedve tedd egy éjszakára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. 

Másnap a pác levét csepegtesd le a húsról. Egy serpenyőben forrósíts olajat, amikor már serceg, forgasd bele a combokat. A csirke tetejére helyezz egy vízzel teli lábost. Időnként mozgasd meg az alkalmi vasalót, a húst pedig forgasd át, hogy mindkét oldala jól átsüljön. Körülbelül 15 perc elegendő ahhoz, hogy a csirke belül puha, kívül ropogós legyen.

Ezt is szeretjük