Egy éjszakán át pácolt vasalt csirkecomb - Otthon is meg tudod sütni

Egy éjszakán át pácolt vasalt csirkecomb - Otthon is meg tudod sütni
beauty and style
Top olvasott cikkek

Néha cseréld le a csirkemellet combra, nem bánod meg, hiszen fantasztikus szaftos és zamatos fogást készíthetsz belőle. Bolondítsd meg pikáns páccal, és máskor is így fogja tőled mindenki követelni. A kívül ropogósra sült, belül omlós, illatos hús nagy kedvenc lesz akár hézköznapokon is.

Vasalt csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 csirkefelsőcomb
  • 5 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 mokkáskanál kömény
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, és éles, vékony pengéjű késsel filézd ki. A csont eltávolítása után lapítsd el. A páchoz keverd össze az olajat, a köménymagot, a zúzott fokhagymát, a rozmaringot, a borsot és a sót. Forgasd bele a húst, takard le, és pihentesd legalább egy éjszakán át.

Másnap hevíts egy serpenyőben olajat, és amikor már serceg, rakd bele a csirkecombokat a bőrös felükkel lefelé. Így nem fog összeugrani sütés közben. Helyezz a hús tetejére egy vízzel majdnem tele lábast. Ha van vaslábasod, az a legjobb. Süsd a csirkét oldalanként körülbelül öt-öt percig. Fontos, hogy egyszerre annyi combot rakj az edénybe, amennyit megfelelően tudsz préselni.

Ezt is szeretjük