Egy éjszakán át pácolt vasalt csirkecomb - Otthon is meg tudod sütni


- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
Néha cseréld le a csirkemellet combra, nem bánod meg, hiszen fantasztikus szaftos és zamatos fogást készíthetsz belőle. Bolondítsd meg pikáns páccal, és máskor is így fogja tőled mindenki követelni. A kívül ropogósra sült, belül omlós, illatos hús nagy kedvenc lesz akár hézköznapokon is.
Vasalt csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 4 csirkefelsőcomb
- 5 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 mokkáskanál kömény
- só
Elkészítés:
A csirkecombokat mosd meg, és éles, vékony pengéjű késsel filézd ki. A csont eltávolítása után lapítsd el. A páchoz keverd össze az olajat, a köménymagot, a zúzott fokhagymát, a rozmaringot, a borsot és a sót. Forgasd bele a húst, takard le, és pihentesd legalább egy éjszakán át.
Másnap hevíts egy serpenyőben olajat, és amikor már serceg, rakd bele a csirkecombokat a bőrös felükkel lefelé. Így nem fog összeugrani sütés közben. Helyezz a hús tetejére egy vízzel majdnem tele lábast. Ha van vaslábasod, az a legjobb. Süsd a csirkét oldalanként körülbelül öt-öt percig. Fontos, hogy egyszerre annyi combot rakj az edénybe, amennyit megfelelően tudsz préselni.

Még több recept