Egy éjszakán át pácolt vasalt csirkecomb - Otthon is meg tudod sütni

Egy éjszakán át pácolt vasalt csirkecomb - Otthon is meg tudod sütni
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ezt tedd, ha visszerek csúfítják el a lábad: hatékony házi praktikák »

A legnőiesebb tavaszi parfümújdonságok: friss és különleges illatok »

Kalóriaszegény, epres turmixtál: ínycsiklandóan finom, pedig fogyaszt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Néha cseréld le a csirkemellet combra, nem bánod meg, hiszen fantasztikus szaftos és zamatos fogást készíthetsz belőle. Bolondítsd meg pikáns páccal, és máskor is így fogja tőled mindenki követelni. A kívül ropogósra sült, belül omlós, illatos hús nagy kedvenc lesz akár hézköznapokon is.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkefelsőcomb
  • 5 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 mokkáskanál kömény
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, és éles, vékony pengéjű késsel filézd ki. A csont eltávolítása után lapítsd el. A páchoz keverd össze az olajat, a köménymagot, a zúzott fokhagymát, a rozmaringot, a borsot és a sót. Forgasd bele a húst, takard le, és pihentesd legalább egy éjszakán át.

Másnap hevíts egy serpenyőben olajat, és amikor már serceg, rakd bele a csirkecombokat a bőrös felükkel lefelé. Így nem fog összeugrani sütés közben. Helyezz a hús tetejére egy vízzel majdnem tele lábast. Ha van vaslábasod, az a legjobb. Süsd a csirkét oldalanként körülbelül öt-öt percig. Fontos, hogy egyszerre annyi combot rakj az edénybe, amennyit megfelelően tudsz préselni.

Blog.hu ajánló