Egyszerű vasalt csirkecomb zöldfűszeres pácban

Így jó ropogós lesz

A vasalt csirkecomb stresszmentes, gyors és zamatos főfogás.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nyugi, nincs szükség a vasalódra ahhoz, hogy a csirkecomb szép sima legyen. Elég egy kisebb, vízzel teli edény. A fűszeres vasalt csirkecomb bármilyen salátával, de a hagyományos köretekkel is fantasztikus.

Vasalt csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 csirkefelsőcomb
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 0.5 póréhagyma
  • 0.5 teáskanál rozmaring
  • 0.5 teáskanál bazsalikom
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, filézd ki. Tehát a vastag részüket késsel oldalirányban vágd be, lapítsd szét, és vedd ki a csontot. Készítsd el a pácot: egy zárható edénybe önts olívaolajat, keverd hozzá a mustárt, az apróra vágott póréhagymát, a rozmaringot, a bazsalikomot, a sót és a borsot. Rakd bele a húst, és lefedve tedd egy éjszakára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. 

Másnap a pác levét csepegtesd le a húsról. Egy serpenyőben forrósíts olajat, amikor már serceg, forgasd bele a combokat. A csirke tetejére helyezz egy vízzel teli lábost. Időnként mozgasd meg az alkalmi vasalót, a húst pedig forgasd át, hogy mindkét oldala jól átsüljön. Körülbelül 15 perc elegendő ahhoz, hogy a csirke belül puha, kívül ropogós legyen.

15881539 adb444248aad156562edf69347ca5e49 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük