Gyors házi vaníliás puding, adalékanyagok nélkül: krémes és mennyei
Felejtsd el a bolti pudingot, a szinte ugyanannyi idő alatt összedobható házi sokkal jobb!

Gyors házi vaníliás puding, adalékanyagok nélkül: krémes és mennyei
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

5 éves gyerekek bányásszák a szemfestékek alapanyagát: csúf igazság a kozmetikai iparról »

Így viselik a párizsi nők idén a feketét: sikkes és egyáltalán nem gyászos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zacskós vaníliapuding ennek a nyomába sem ér! Bármikor, bármilyen alkalomra elkészítheted: önmagában, tejszínhabbal, öntettel, gyümölccsel ugyanolyan jó, mint tortába, sütibe. Csak arra kell figyelned, hogy a tejet fokozatosan adagold a keményítős elegyhez.

Vaníliás puding

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 3 db tojássárgája
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 dkg vaj
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojássárgákat keverd ki a cukorral, a kukoricakeményítővel és a sóval, majd önts hozzá kevés tejet. Dolgozd simára, és fokozatosan adagold hozzá a maradék tejet. Sima, kis lángon főzd, közben pedig folyamatosan kavard addig, amíg a puding be nem sűrűsödik.
 

Húzd le a tűzről, és rakd hozzá a felkockázott vajat, majd a vaníliarúd kikapart belsejét. Töltsd át mutatós tálkákba, poharakba, várd meg, míg hűl, és tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy jól megdermedjen. Majd díszítve tálald. 

Ezt is szeretjük