Pihe-puha piskótatekercs mennyei vaníliakrémmel: sok-sok nyári gyümölcs teszi még fenségesebbé

A nyári bogyós gyümölcsök és az édes vanília íze remekül kiegészítik egymást ebben a mennyei piskótatekercsben.

Vaníliakrémes, gyümölcsös piskótatekercs
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A piskótatekercs nemcsak lekvárral lehet ínycsiklandozó, de lágy, vanília ízű krémmel megkenve is, ha pedig mindezt még a nyári bogyós gyümölcsök fanyarságával is kiegészíted, felejthetetlen desszert lesz a végeredmény.

Vaníliakrémes, gyümölcsös piskótatekercs

Hozzávalók

A piskótához

  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 6 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja

A vaníliás krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 1 csomag vaníliás pudingpor, főzés nélküli
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 25 dkg nyári bogyós gyümölcs
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához válaszd szét a tojásokat, a fehérjét verd kemény habbá, és tedd félre. A sárgáját is verd habosra a cukorral és a reszelt citromhéjjal, majd kis adagokban keverd hozzá a lisztet is. Nagyon óvatosan forgasd hozzá a fehérjehabot is, majd terítsd el a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 20 perc alatt süsd készre 160 fokra előmelegített sütőben.

 

A mascarponéhoz forgasd hozzá a tejben habverővel krémmé kevert pudingport és cukrot. A gyümölcsöket mosd meg, és szemezd le. Ha a tészta megsült, vedd ki, borítsd hideg, nedves konyharuhára, és húzd le róla a sütőpapírt. Tekerd fel a konyharuhával együtt, így nem fog megtörni a tészta. Ha kihűlt, tekerd ki, kend meg a krém háromnegyedével, és szórd meg a gyümölcsök háromnegyedével. Konyharuha nélkül tekerd fel újra, majd kend meg a maradék krémmel, és díszítsd a maradék gyümölccsel.

A házi piskótatekercs szilvalekvárral is mennyei.

Így lesz tökéletes a házi piskótatekercs – Szilvalekvárral is isteni

A piskótatekercs megunhatatlan sütemény, semmi bonyolult, mégis tökéletes a lekvár és a piskóta ízharmóniája.

Elolvasom

StockFood / Schall, Ewgenija.

Miért félünk attól, amit nem ismerünk?

Hogyan formálja a mesterséges intelligencia a mindennapjainkat?

A Femina Klub októberi vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a mesterséges intelligencia rejtelmeiről beszélget. Vajon hogyan fog alakulni a világunk a mesterséges intelligencia térhódításával? Milyen szerepe lesz az AI-nak mindennapjainkban?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. október 24. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük