Nyári gyümölcsleves jól behűtve, tejszínnel: akár desszert is lehet
Kánikulai napok kedvence a hideg, krémes, kicsit savanykás gyümölcsleves. Főleg, ha fagyit is kínálsz hozzá.
Ha kora nyár, akkor bogyós gyümölcsök minden mennyiségben. Áfonyából, málnából, eperből zamatos gyümölcslevest készíthetsz. Finom krémes lesz a végeredmény. Tedd még vonzóbbá: fagyival, tejszínnel, mentával vagy citromfűvel kínáld, rozmaringgal pedig nagyon különleges!
Nyári, tejszínes gyümölcsleves
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg áfonya
- 25 dkg eper
- 25 dkg málna
- 5 evőkanál cukor
- 1 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A gyümölcsöket mosd meg, és rakd egy lábosba. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Szórd hozzá a cukrot, a vaníliát és a fahéjat. Főzd a gyümölcsöket körülbelül 10 percig. Minél kevesebb ideig vannak a tűzön, annál több vitamin marad bennük.
Ha szeretnéd, a gyümölcsöket pépesítsd botmixerrel. A tetejére pedig csorgass tejszínt. Tedd a levest egy-két órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, és jó hideg legyen.
Már a sárgabarack is érik, finom édes, tökéletes alapja a gyümölcslevesnek.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept