A vakondtúrás torta receptje képpel
A gyerekek kedvence
Remek édesség születésnapi zsúrra, akkor is, ha sok lurkót vársz. Persze a felnőtteknek is ízleni fog.

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Fantasztikus Show-val vár A Kicsi Gesztenye Klub november végén a BOK csarnokban! (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Hatékony trükk homlokráncok ellen, ami egy filléredbe sem kerül »

Helyén tartja a sminket, matt hatást ad, és nem szárítja ki a bőrt: sminkfixálót teszteltünk »

A 72 éves Susan Sarandon még mindig irtó dögös – Neki a merész stílus is jól áll »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Elsőre nehéznek tűnhet ennek az igazán ínycsiklandó süteménynek az elkészítése, de érdemes belevágni, főleg, ha gyerekek is vannak a környéken.

Ők ugyanis imádják a banános, csokis, tejszínhabos csodát. Megsütése nem öt perc, de zsúrra már előző nap elkészíthető. Képünk a Maimoni.hu oldalról származik.

Vakondtúrás torta

Hozzávalók a tésztához:

  • 7 tojás
  • 7 evőkanál liszt
  • 7 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál kakaópor

A krémhez:

  • 5 dkg csokoládé
  • 4 dl tejszín
  • 3 banán
  • 2 csomag habfixáló
  • kevés porcukor
     

A tojássárgákat a cukorral verd fel habosra. A lisztbe keverd bele a kakaóport, és szitáld bele a tojásos masszába. A kemény habbá vert fehérjét óvatosan forgasd bele. Kivajazott, kilisztezett tortaformában süsd meg, és hagyd kihűlni. A tortalap belsejét kapard ki óvatosan, hogy körülbelül három centi talpa maradjon majd a süteménynek. A tejszínt verd kemény habbá egy kevés porcukorral, majd add hozzá a habfixálót és a lereszelt csokoládét. A banánokat fektesd a kikapart piskóta-tálba, majd halmozd rá a megszilárdult tejszínhabot, egyengesd el, végül tapaszd rá óvatosan a lemorzsolt piskótabelsőt. Tedd egy éjszakára hűtőbe, hogy szeletelhető legyen.

Ezt is szeretjük