A vakondtúrás torta receptje képpel
A gyerekek kedvence
Remek édesség születésnapi zsúrra, akkor is, ha sok lurkót vársz. Persze a felnőtteknek is ízleni fog.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Arcszérum kávézaccból és avokádómagból? Újrahasznosítás már a szépségápolásban is »

Mellélőtt szettjével a gyönyörű színésznő: mi történt Chloë Moretz stílusérzékével? »

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Elsőre nehéznek tűnhet ennek az igazán ínycsiklandó süteménynek az elkészítése, de érdemes belevágni, főleg, ha gyerekek is vannak a környéken.

Ők ugyanis imádják a banános, csokis, tejszínhabos csodát. Megsütése nem öt perc, de zsúrra már előző nap elkészíthető. Képünk a Maimoni.hu oldalról származik.

Vakondtúrás torta

Hozzávalók a tésztához:

  • 7 tojás
  • 7 evőkanál liszt
  • 7 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál kakaópor

A krémhez:

  • 5 dkg csokoládé
  • 4 dl tejszín
  • 3 banán
  • 2 csomag habfixáló
  • kevés porcukor
     

A tojássárgákat a cukorral verd fel habosra. A lisztbe keverd bele a kakaóport, és szitáld bele a tojásos masszába. A kemény habbá vert fehérjét óvatosan forgasd bele. Kivajazott, kilisztezett tortaformában süsd meg, és hagyd kihűlni. A tortalap belsejét kapard ki óvatosan, hogy körülbelül három centi talpa maradjon majd a süteménynek. A tejszínt verd kemény habbá egy kevés porcukorral, majd add hozzá a habfixálót és a lereszelt csokoládét. A banánokat fektesd a kikapart piskóta-tálba, majd halmozd rá a megszilárdult tejszínhabot, egyengesd el, végül tapaszd rá óvatosan a lemorzsolt piskótabelsőt. Tedd egy éjszakára hűtőbe, hogy szeletelhető legyen.

Ezt is szeretjük