Vajon sült, vasalt csirkecomb pikáns fűszerezéssel: omlós lesz a hús
Kívül ropogós, belül puha csirkecomb a legegyszerűbben.


- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 48 éves Dobó Kata hupikék fürdőruhában pózolt: karcsú, mint egy modell
A vajon sült, vasalt csirkecomb gyors, egyszerű fogás, ami biztosan nem lesz száraz. Sokkal egyszerűbb dolgod lesz, ha a combokat kifilézteted a hentessel. Zöldségkörettel, salátával nagyon könnyű, diétás étel. A tetejére sajtot is reszelhetsz.
Vajon sült, vasalt csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db csirkecomb
- 5 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 dl olaj
- 1 mokkáskanál majoranna
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat mosd meg, majd csontozd ki. A páchoz az olajat öntsd egy tálba, keverd hozzá a sót, a majorannát, a borsot és a zúzott fokhagymát, majd forgasd bele a combokat. Ha teheted, pihentesd benne legalább egy-két órán át. Ha nincs időd ennyi ideig pácolni, akkor akár azonnal sütheted is. Ebben az esetben dörzsöld a fűszeres keveréket a húsba.
Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, és a bőrös felével lefelé tedd bele a filézett csirkecombokat. A hús tetejére helyezz vízzel teli lábost, és oldalanként süsd körülbelül hét-hét percig, közben percenként forgasd meg. Ha mindkét oldala jól átsült, vedd ki a vajból, és rögtön tálalhatod is.

Még több recept