Tepsis krumpli vajon sütve: így lesz igazán ropogós
Vajas szószban elképesztően finom tepsis krumplit süthetsz.

A különböző tepsis krumplikat sokan szeretik hús mellé feltálalni ebédre vagy vacsorára. Ennek a vajon sült változatnak a különlegessége, hogy mielőtt a tepsibe kerül, fűszeres pácban mártózik meg. A krumplikat tetszőleges darabokra vágd, vagy ha kisebb szemeket használsz, akár egyben is hagyhatod őket. Ha szereted a csípőset, szórd meg bátran chilipaprikával is!
Vajon sült tepsis krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 10 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- frissen őrölt bors
- chili ízlés szerint
Elkészítés:
A krumplikat hámozd meg, a nagyobb darabokat szeleteld fel. Ha újkrumplit használsz, azt egészben is hagyhatod, sőt, azt még meghámozni sem kötelező. Az olajat keverd el a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, és az ízlés szerint adagolt chilivel. Forgasd meg a krumplikat ebben a pácban, hogy mindegyiket érje a fűszeres olaj, majd egyengesd el egy tepsiben. Kockázz vajat a tetejére, és told 200 fokos sütőbe egy órára, amíg megpirul. Sütés közben néha keverd át, hogy egyenletesen puhuljon. Sütés végén megszórhatod apróra vágott petrezselyemmel.
Omlós, fűszeres csirkecomb sült zöldségekkel: egytepsis ebéd semmi munkával
Csak mindent egy tepsibe kell tenni és összesütni, mégis egy nagyon ízletes és laktató ebéd lesz a jutalmad, az omlós csirkecomb és a sült zöldségek egy isteni fogást eredményeznek.
ElolvasomKép: Maryana Iaroshenko / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- egytálétel
- tepsis krumpli
Krémes tepsis krumpli füstölt sonkával: ez a legfinomabb szósz titka

- máj
- belsőség