Tepsis krumpli vajon sütve: így lesz igazán ropogós

Vajas szószban elképesztően finom tepsis krumplit süthetsz.

Tepsis krumpli vajon sütve
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A különböző tepsis krumplikat sokan szeretik hús mellé feltálalni ebédre vagy vacsorára. Ennek a vajon sült változatnak a különlegessége, hogy mielőtt a tepsibe kerül, fűszeres pácban mártózik meg. A krumplikat tetszőleges darabokra vágd, vagy ha kisebb szemeket használsz, akár egyben is hagyhatod őket. Ha szereted a csípőset, szórd meg bátran chilipaprikával is!

Vajon sült tepsis krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • frissen őrölt bors
  • chili ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat hámozd meg, a nagyobb darabokat szeleteld fel. Ha újkrumplit használsz, azt egészben is hagyhatod, sőt, azt még meghámozni sem kötelező. Az olajat keverd el a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, és az ízlés szerint adagolt chilivel. Forgasd meg a krumplikat ebben a pácban, hogy mindegyiket érje a fűszeres olaj, majd egyengesd el egy tepsiben. Kockázz vajat a tetejére, és told 200 fokos sütőbe egy órára, amíg megpirul. Sütés közben néha keverd át, hogy egyenletesen puhuljon. Sütés végén megszórhatod apróra vágott petrezselyemmel.

Omlós, fűszeres csirkecomb sült zöldségekkel: egytepsis ebéd semmi munkával

Csak mindent egy tepsibe kell tenni és összesütni, mégis egy nagyon ízletes és laktató ebéd lesz a jutalmad, az omlós csirkecomb és a sült zöldségek egy isteni fogást eredményeznek.

Elolvasom

Kép: Maryana Iaroshenko / Getty Images

Ezt is szeretjük