Omlós, vajas, sajtos perec: ez a tészta pofonegyszerű
A mini, sajtos pereceket mostantól otthon is egyszerűen elkészítheted. Nagyon könnyű a tészta, kívül ropogós, belül puha.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
Ez a vajas tészta igazi jolly joker, hisz pogácsát, rudat és perecet is készíthetsz belőle. Elképesztően egyszerű, hisz nem kell keleszteni, csak összegyúrni a hozzávalókat. A mákot akár el is hagyhatod a tésztából. Már csak ezért a finomságért is megéri beszerezni a perec formájú kiszúrót.
Vajas, sajtos perec
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 10 dkg sajt
- 5 evőkanál tejföl
- 2 db tojás
- 1 evőkanál mák
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A lisztet, a sót, a sütőport jól keverd el, majd morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal. Mehet hozzá a tojás, a tejföl, végül pedig a reszelt sajt fele és a mák. Jól dolgozd össze, ha túl kemény lenne, tejföllel lazíthatod a tésztát.
Lisztezett deszkán nyújtsd ki fél centi vastagra, majd perec formájú kiszúróval szaggasd ki. A leeső tésztadarabokat mindig gyúrd össze, és szaggasd ki. Rakosgasd a pereceket sütőpapírral bélelt tepsibe, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. A kihűlt pereceket rakd jól zárható dobozba, hogy sokáig frissek maradjanak.

Még több recept