Omlós, vajas, sajtos perec: ez a tészta pofonegyszerű
A mini, sajtos pereceket mostantól otthon is egyszerűen elkészítheted. Nagyon könnyű a tészta, kívül ropogós, belül puha.

Omlós, vajas, sajtos perec: ez a tészta pofonegyszerű
Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

Kritizálják a kommentelők a szupermodell alakját – Olyan, mint a nádszál »

Ezért a frizuráért rajong a net: a Chanel fodrásza elmondta, hogyan készül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a vajas tészta igazi jolly joker, hisz pogácsát, rudat és perecet is készíthetsz belőle. Elképesztően egyszerű, hisz nem kell keleszteni, csak összegyúrni a hozzávalókat. A mákot akár el is hagyhatod a tésztából. Már csak ezért a finomságért is megéri beszerezni a perec formájú kiszúrót. 

Vajas, sajtos perec

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg sajt
  • 5 evőkanál tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál mák
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet, a sót, a sütőport jól keverd el, majd morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal. Mehet hozzá a tojás, a tejföl, végül pedig a reszelt sajt fele és a mák. Jól dolgozd össze, ha túl kemény lenne, tejföllel lazíthatod a tésztát. 

Lisztezett deszkán nyújtsd ki fél centi vastagra, majd perec formájú kiszúróval szaggasd ki. A leeső tésztadarabokat mindig gyúrd össze, és szaggasd ki. Rakosgasd a pereceket sütőpapírral bélelt tepsibe, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. A kihűlt pereceket rakd jól zárható dobozba, hogy sokáig frissek maradjanak. 

Ezt is szeretjük