A tökéletes vajaspiskóta receptje
Szépen feljön, és hihetetlenül puha lesz
A vajaspiskóta a hagyományosnál még selymesebb, omlósabb. Újra és újra el kell majd készítened.

A tökéletes vajaspiskóta receptje
Ez is érdekelhet

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Gyerekkorodban te is lapozhattad: a Mi Micsoda-könyvekben mindenre találtál választ (x)

beauty and style

Gyors frizura göndör hajból, ha nem akarnak engedelmeskedni a tincsek »

Illatos, epres arcpakolás zsíros bőrre, házilag - Azonnal hat »

A 42 éves színésznőnek nincs szüksége sminkre: natúr arccal került címlapra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A vajaspiskóta önmagában is nagyszerű, de gyümölcsökkel, krémmel még jobb. Ha tortát készítesz, ez a recept akkor is jól jön, hiszen kiváló alap lehet. Ha megfogadsz egy-két tanácsot, nem fog felpúposodni, és nem esik össze. Ha kezdő vagy, először ezzel próbálkozz!

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 6 dkg liszt
  • 6 dkg porcukor
  • 6 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A vajat dolgozd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, gépi habverő segítségével. A tojásokat válaszd ketté, és a sárgájukat egyesével keverd a vajas elegyhez. Szitáld a lisztet egy tálba, rakd hozzá a sütőport, és a kemény habbá vert fehérjével felváltva, óvatosan forgasd a masszába.

Egy tortaformát vagy tepsit kenj ki zsírral, szórd meg liszttel, öntsd bele a tésztát, és egy kicsit egyengesd el. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 20 percig. Közben ne nyitogasd az ajtót. Ha a piskóta aranybarna, és elválik az edény falától, biztos, hogy elkészült. Hagyd a formában kihűlni.

Ezt is szeretjük