A tökéletes vajaspiskóta receptje
A vajaspiskóta a hagyományosnál még selymesebb, omlósabb. Újra és újra el kell majd készítened.
![A tökéletes vajaspiskóta receptje](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1578/15781/157818/15781859_83d3d9def532155b746c9890a5ce3d2f_wm.jpg)
A vajaspiskóta önmagában is nagyszerű, de gyümölcsökkel, krémmel még jobb. Ha tortát készítesz, ez a recept akkor is jól jön, hiszen kiváló alap lehet. Ha megfogadsz egy-két tanácsot, nem fog felpúposodni, és nem esik össze. Ha kezdő vagy, először ezzel próbálkozz!
Vajaspiskóta
Hozzávalók 16 szelethez
- 6 dkg liszt
- 6 dkg porcukor
- 6 tojás
- 10 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
A vajat dolgozd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, gépi habverő segítségével. A tojásokat válaszd ketté, és a sárgájukat egyesével keverd a vajas elegyhez. Szitáld a lisztet egy tálba, rakd hozzá a sütőport, és a kemény habbá vert fehérjével felváltva, óvatosan forgasd a masszába.
Egy tortaformát vagy tepsit kenj ki zsírral, szórd meg liszttel, öntsd bele a tésztát, és egy kicsit egyengesd el. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 20 percig. Közben ne nyitogasd az ajtót. Ha a piskóta aranybarna, és elválik az edény falától, biztos, hogy elkészült. Hagyd a formában kihűlni.
![](http://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1578/15781/157818/15781871_609b870bb5ed3a9f4d4c683842c4bdb4_wm.jpg)
Még több recept