Selymes paradicsomos tészta vajas alappal: az egész család imádni fogja
Még finomabb lesz a paradicsomos tészta, ha vajas alappal készíted. Használj hozzá friss paradicsomot!

Bár a paradicsomos tészta a világ leggyorsabb étele akkor, ha üveges szószból készíted, érdemes megpróbálni a friss zöldséggel, vajjal főtt receptet is. A friss paradicsom zamata semmivel nem összehasonlítható, a szintén friss bazsalikom pedig különösen jól egészíti ki ezt az egyszerű, mégis fejedelmi lakomát.
Vajas-paradicsomos tészta
Hozzávalók 2 személyre
- 50 dkg szilvaparadicsom
- 25 dkg száraztészta
- 6 dkg vaj
- 3 dkg parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 marék parmezán
- 1 csipet chilipehely
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A paradicsomokat reszeld egy tálba. A héjukat dobd ki. Aprítsd fel a bazsalikomot, a parmezánt reszeld le.
Egy serpenyőben olvaszd fel a vaj kétharmadát. Add hozzá a zúzott fokhagymát és a chilipelyhet, majd ha felszállt az illatuk, mehet bele a reszelt paradicsom. Bőven szórd meg sóval és borssal, és lefedve főzd össze kis lángon 15 perc alatt.
A tésztát közben sós vízben főzd ki. Egy merőkanálnyit tegyél félre a főzővizéből, a többit szűrd le. Több adagban forgasd a szószhoz a bazsalikommal és a parmezánnal együtt. Ha szükséges, adj még hozzá egy kevés főzővizet, hogy a szósz épp megfelelő állagú legyen ahhoz, hogy rátapadjon a tésztára. Végül forgasd bele a félretett vajat is.
Laktató krumplis galette sok sajttal: ráérős reggeli is lehet
Ez a fogás egy igazi, tavaszi reggeleket bearanyozó étel, tele friss fűszernövényekkel, krumplival, sajttal és újhagymával, mindezt egy levelestészta-rétegbe csomagolva.
ElolvasomKép: Cris Cantón / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- fokhagyma
- tészta