Selymes paradicsomos tészta vajas alappal: az egész család imádni fogja

Még finomabb lesz a paradicsomos tészta, ha vajas alappal készíted. Használj hozzá friss paradicsomot!

Vajas-paradicsomos tészta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a paradicsomos tészta a világ leggyorsabb étele akkor, ha üveges szószból készíted, érdemes megpróbálni a friss zöldséggel, vajjal főtt receptet is. A friss paradicsom zamata semmivel nem összehasonlítható, a szintén friss bazsalikom pedig különösen jól egészíti ki ezt az egyszerű, mégis fejedelmi lakomát.

Vajas-paradicsomos tészta

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 dkg szilvaparadicsom
  • 25 dkg száraztészta
  • 6 dkg vaj
  • 3 dkg parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék parmezán
  • 1 csipet chilipehely
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat reszeld egy tálba. A héjukat dobd ki. Aprítsd fel a bazsalikomot, a parmezánt reszeld le.

Egy serpenyőben olvaszd fel a vaj kétharmadát. Add hozzá a zúzott fokhagymát és a chilipelyhet, majd ha felszállt az illatuk, mehet bele a reszelt paradicsom. Bőven szórd meg sóval és borssal, és lefedve főzd össze kis lángon 15 perc alatt.

A tésztát közben sós vízben főzd ki. Egy merőkanálnyit tegyél félre a főzővizéből, a többit szűrd le. Több adagban forgasd a szószhoz a bazsalikommal és a parmezánnal együtt. Ha szükséges, adj még hozzá egy kevés főzővizet, hogy a szósz épp megfelelő állagú legyen ahhoz, hogy rátapadjon a tésztára. Végül forgasd bele a félretett vajat is.

Laktató krumplis galette sok sajttal: ráérős reggeli is lehet

Ez a fogás egy igazi, tavaszi reggeleket bearanyozó étel, tele friss fűszernövényekkel, krumplival, sajttal és újhagymával, mindezt egy levelestészta-rétegbe csomagolva.

Elolvasom

Kép: Cris Cantón / Getty Images

Ezt is szeretjük