Lágy vajas galuska: egyszerűen elkészíthető, különleges levesbetét
Könnyebb, lágyabb lesz a galuska, ha vajat is keversz a tésztába. Levesbe egyszerűen tökéletes.

A cérnametélt, sőt a grízgaluska is unalmas egy idő után. Ha fel akarod dobni a kedvenc levesedet, főzz bele grízgaluskát! A zöldség- és a raguleveseket is tartalmasabbá teheted vele. Nem kell nagyon kidolgozni a tésztát, lehetőleg gyorsan állítsd össze. Arra is ügyelj, hogy ne főzd túl. Vízben vagy akár levesben is kifőzheted.
Vajas galuska levesbetét
Hozzávalók
- 5 evőkanál liszt
- 5 dkg vaj
- 1 db tojás
- 1 evőkanál hideg víz
- só
Elkészítés:
A puha, lágy vajat keverd habosra, majd dolgozd hozzá a tojást. A lisztet vegyítsd a sóval, majd részletekben forgasd a masszába. Végül adj hozzá egy-két evőkanál vizet. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl lágy a tészta.
Egy nagy fazékban forralj vizet, majd egy evőkanállal szaggasd bele a tésztát. Figyelj, hogy ne ragadjanak össze a galuskák. Dobj hozzá kevés sót, és főzd puhára a tésztát körülbelül négy-öt perc alatt. Amikor puha, a belseje homogén, szűrd le, és csepegtesd le.
A vajas galuska után próbáld ki a cottage cheese-ből készülő tésztát is!