Lágy vajas galuska: egyszerűen elkészíthető, különleges levesbetét

Könnyebb, lágyabb lesz a galuska, ha vajat is keversz a tésztába. Levesbe egyszerűen tökéletes.

Vajas galuska recept
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A cérnametélt, sőt a grízgaluska is unalmas egy idő után. Ha fel akarod dobni a kedvenc levesedet, főzz bele grízgaluskát! A zöldség- és a raguleveseket is tartalmasabbá teheted vele. Nem kell nagyon kidolgozni a tésztát, lehetőleg gyorsan állítsd össze. Arra is ügyelj, hogy ne főzd túl. Vízben vagy akár levesben is kifőzheted. 

Vajas galuska levesbetét

Hozzávalók

  • 5 evőkanál liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál hideg víz
Recept idők

Elkészítés:

A puha, lágy vajat keverd habosra, majd dolgozd hozzá a tojást. A lisztet vegyítsd a sóval, majd részletekben forgasd a masszába. Végül adj hozzá egy-két evőkanál vizet. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl lágy a tészta.  

Egy nagy fazékban forralj vizet, majd egy evőkanállal szaggasd bele a tésztát. Figyelj, hogy ne ragadjanak össze a galuskák. Dobj hozzá kevés sót, és főzd puhára a tésztát körülbelül négy-öt perc alatt. Amikor puha, a belseje homogén, szűrd le, és csepegtesd le. 
A vajas galuska után próbáld ki a cottage cheese-ből készülő tésztát is!

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük