Vajas csirke egészben sütve
A frissen sült vajas csirke a hétvégi étkezés csúcspontja. Ha követed a receptet, nem szúrod el.
Az egész csirkéből kis rafinériával és kevés plusz munkával fantasztikus fogást varázsolhatsz. A fűszeres vajas csirke mellé külön köretről sem kell gondoskodnod. Kínálj viszont hozzá salátát vagy savanyúságot. Kautz József receptjét mielőbb próbáld ki!
Vajas csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 1 egész csirke
- 1 kg burgonya
- 10 dkg vaj
- 2 fej vöröshagyma
- 1 hegyes erős paprika
- 1 evőkanál durvára darált bors
- 1 mokkáskanál szárnyas fűszerkeverék
- 1 mokkáskanál cayenne-i bors
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- só
Elkészítés:
A húst mosd meg, ha szükséges, a maradék szőrt távolítsd el a bőréről. Ezt akár késsel kapargatva is megteheted. Töröld szárazra a húst. A krumplit és a hagymát pucold meg, mosd meg, vágd nagyobb cikkekre. A vajat olvaszd fel mikróban, keverd el benne a sót, a borsot, a köményt és a szárnyas fűszerkeveréket, majd kend be vele a csirkét kívül-belül. Ettől a fűszeres vajtól még pirosabb, ropogósabb lesz a hús.
Egy tepsit zsírozz ki, rakd bele a krumplit, tedd rá a cikkekre vágott vöröshagymát, a karikákra vágott csípős paprikát, végül a fűszervajas húst. A tepsit told előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül másfél óra alatt süsd meg. Közben többször forgasd meg a csirkét. Akkor jó, ha a húson könnyen átmegy egy hegyes kés, kívül pedig szép piros, ropogós.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció