Vajas csirke egészben sütve

Ez tényleg ropogós lesz!

A frissen sült vajas csirke a hétvégi étkezés csúcspontja. Ha követed a receptet, nem szúrod el.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egész csirkéből kis rafinériával és kevés plusz munkával fantasztikus fogást varázsolhatsz. A fűszeres vajas csirke mellé külön köretről sem kell gondoskodnod. Kínálj viszont hozzá salátát vagy savanyúságot. Kautz József receptjét mielőbb próbáld ki!

Vajas csirke

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 egész csirke
  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 hegyes erős paprika
  • 1 evőkanál durvára darált bors
  • 1 mokkáskanál szárnyas fűszerkeverék
  • 1 mokkáskanál cayenne-i bors
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, ha szükséges, a maradék szőrt távolítsd el a bőréről. Ezt akár késsel kapargatva is megteheted. Töröld szárazra a húst. A krumplit és a hagymát pucold meg, mosd meg, vágd nagyobb cikkekre. A vajat olvaszd fel mikróban, keverd el benne a sót, a borsot, a köményt és a szárnyas fűszerkeveréket, majd kend be vele a csirkét kívül-belül. Ettől a fűszeres vajtól még pirosabb, ropogósabb lesz a hús.

Egy tepsit zsírozz ki, rakd bele a krumplit, tedd rá a cikkekre vágott vöröshagymát, a karikákra vágott csípős paprikát, végül a fűszervajas húst. A tepsit told előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül másfél óra alatt süsd meg. Közben többször forgasd meg a csirkét. Akkor jó, ha a húson könnyen átmegy egy hegyes kés, kívül pedig szép piros, ropogós.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük