Vajas csirke egészben sütve
Ez tényleg ropogós lesz!
A frissen sült vajas csirke a hétvégi étkezés csúcspontja. Ha követed a receptet, nem szúrod el.

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Johnny Depp 19 éves lánya gyönyörű modell - Bombázó az új címlapfotón »

Így viseld a trikót, hogy ne legyen slampos: 10 nőies outfit »

3 dolog, amit mindenképpen meg kell tenni az esküvő utáni napon »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egész csirkéből kis rafinériával és kevés plusz munkával fantasztikus fogást varázsolhatsz. A fűszeres vajas csirke mellé külön köretről sem kell gondoskodnod. Kínálj viszont hozzá salátát vagy savanyúságot. Kautz József receptjét mielőbb próbáld ki!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 egész csirke
  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 hegyes erős paprika
  • 1 evőkanál durvára darált bors
  • 1 mokkáskanál szárnyas fűszerkeverék
  • 1 mokkáskanál cayenne-i bors
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, ha szükséges, a maradék szőrt távolítsd el a bőréről. Ezt akár késsel kapargatva is megteheted. Töröld szárazra a húst. A krumplit és a hagymát pucold meg, mosd meg, vágd nagyobb cikkekre. A vajat olvaszd fel mikróban, keverd el benne a sót, a borsot, a köményt és a szárnyas fűszerkeveréket, majd kend be vele a csirkét kívül-belül. Ettől a fűszeres vajtól még pirosabb, ropogósabb lesz a hús.

Egy tepsit zsírozz ki, rakd bele a krumplit, tedd rá a cikkekre vágott vöröshagymát, a karikákra vágott csípős paprikát, végül a fűszervajas húst. A tepsit told előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül másfél óra alatt süsd meg. Közben többször forgasd meg a csirkét. Akkor jó, ha a húson könnyen átmegy egy hegyes kés, kívül pedig szép piros, ropogós.

Ezt is szeretjük