Vajas-citromos tepsis csirke: süsd vele együtt a krumplit is
A vajas-citromos tepsis csirkét hihetetlenül egyszerű elkészíteni, elég szaftos, és nem lesz gumiszerű.

citromos-vajas-csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkemell az egyik legnépszerűbb alapanyag, ráadásul könnyen ízesíthető, nem túl drága, csak arra kell figyelni, hogy ne száradjon ki. A citromos, fokhagymás pác erről is gondoskodik, továbbá isteni, üde ízt ad a húsnak. Süss mellette krumplit is, így egyszerre készül a főfogás és a köret.

Vajas-citromos csirke

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 4 db filézett csirkemell
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 db citrom
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet tisztítsd meg, szórd meg sóval, és dörzsöld be a borssal, a zúzott fokhagymával, az oregánóval, a citromlével elkevert olvasztott vajjal. Ha van időd, érdemes pihentetni legalább egy órát. Rendezd a húst zsiradékkal kikent tepsibe, a tetejére rakj citromkarikákat. Tedd mellé a kisebb darabokra vágott krumplit.
Önts a hús alá bort, és fedd le fóliával. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Akkor jó, ha a húsba könnyen bele tudsz szúrni egy hegyes kést vagy hústűt. Ha szükséges, a végén vedd le a fóliát, és pirítsd egy kicsit a húst.
A csirkemellhez még több friss zöldséget is rakhatsz, így is laktató és ízletes ebéd lesz.

Ezt is szeretjük