Egészben sült, fűszeres vagdalt paradicsomszósszal megbolondítva: régi kedvenc egy kicsit másként
Izgalmasabb, nem a megszokott lesz a vagdalt, ha paradicsomszósszal együtt sütöd meg.

Különféle vagdalt hétköznap és ünnepeken is gyakran kerül az asztalra. Főleg a tojással töltött Stefánia-vagdalt népszerű. A hagyományos változat mellett próbálj ki különlegesebb variációkat, mondjuk paradicsomszósszal megkenve. Hidegen-melegen is kitűnő, így előre is elkészíthető.
Vagdalt paradicsomszósszal
Hozzávalók
A vagdalthoz
- 70 dkg darált hús
- 3 db zsemle
- 3 db tojás
- 1 db vöröshagyma
- 1 teáskanál kömény
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál bors
- 1 csokor petrezselyem
- só
A paradicsomszószhoz
- 30 dkg sűrített paradicsom
- só
- bors
- oregánó
Elkészítés:
A zsemléket áztasd vízbe, majd amikor már elég puhák, csavard ki, és tedd a darált húshoz. Add hozzá a tojásokat, az apróra vágott vöröshagymát, az átpréselt fokhagymát. Ízesítsd sóval, borssal, köménnyel, aprított petrezselyemmel. Kézzel alaposan dolgozd össze a masszát. Érdemes megkóstolni, szórj még hozzá fűszert.
Egy tepsit vagy sütőformát kenj ki olajjal, és egyengesd bele a masszát. A paradicsomszósz hozzávalóit keverd össze, majd kend be vele vastagon a hús tetejét. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt.
Legközelebb nosztalgiázz a Stefánia-vagdalttal! Kevés munkával is finom lesz a végeredmény.