Frissítő tzatziki sok görög joghurttal: úgy készül, akár a tavernákban

Pitához, sültekhez, mártogatósként is kiváló a görögök uborkás finomsága, a tzatziki, főleg jól behűtve.

Tzatziki görög joghurttal
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A tzatziki a grillszezon kedvence, ráadásul szuper könnyű elkészíteni. Az egyetlen titka az, hogy az uborkát megfelelően ki kell csavarni, mielőtt a joghurtba kevernéd, különben a szósz túlságosan vizes lesz. Sokan raknak hozzá fokhagymát is, továbbá kaporral és mentával is ízesítheted. 

Tzatziki receptje

Hozzávalók

  • 2 db uborka
  • 3 dl görög joghurt
  • 1 evőkanál aprított kapor
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Az uborka végeit vágd le, meghámozni nem kell. Mosd meg, reszeld le, sózd be, és tedd a hűtőbe 20-30 percre. Nyomkodd ki belőle a nedvességet, kicsit át is törölgetheted papírtörlővel. Rakd egy tálba a joghurtot, az olívaolajat, az apróra vágott kaprot, a citromlevet, majd keverd össze.
Kóstold meg, és szükség esetén adj még hozzá ízesítőt. Tálalhatod azonnal a tzatzikit, vagy akár hűtheted és pihentetheted, hogy az ízek jól összeérjenek. A maradék néhány napig friss marad. 
A joghurtos padlizsánsaláta is kitűnő választás a grillfogások mellé. 

Ezt is szeretjük