Lágy túrókrémmel töltött paradicsom: könnyű nyári vacsora a meleg napokon
A krémes, fűszeres túróval töltött paradicsom isteni finom nyári előétel vagy akár egy könnyű vacsora is lehet.

turokremes paradicsom
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha kapsz szép, nagy, érett darabokat, készíts túróval töltött paradicsomot! A krémes túró és a piros zöldség találkozásából rendkívül finom fogás kerekedik, ami ráadásul meglepően kiadós is. Ha szeretitek a csípőset, adagolj hozzá egy kevés chilit is.

Túróval töltött paradicsom

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 25 dkg túró
  • 4 nagy paradicsom
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • frissen őrölt bors
  • késhegynyi chili (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

A túrót villával törd össze, majd keverd el a sóval, a borssal, a fokhagymaporral, a tejföllel, és ha szereted, a chilivel. A paradicsomokat mosd meg, a tetejüket vágd le, és óvatosan kanalazd ki a belsejüket. Vigyázz, hogy a paradicsom fala sértetlen maradjon. A kikapart paradicsomokban oszd el a túrókrémet, majd szórd meg mindegyik adag tetejét aprított petrezselyemmel. Tálalásig tartsd a hűtőben.

A nyári zöldségek adják magukat, hogy mindenféle finomsággal töltsd meg őket: a darált hússal töltött cukkini könnyed ebéd vagy vacsora lehet.

Ezt is szeretjük