Sütés nélkül készülő, meseszép túrótorta: csokis keksz a süti alapja
Ez a mesés túrótorta csokis kekszes alappal indít, és sütő helyett a hűtőben áll össze.
Készítsd el a túrótortát csokis alappal, kókuszos krémmel és roppanós morzsával a tetején! A többi sütés nélkül készülő édességhez hasonlóan ennek is szüksége lesz néhány órára, hogy a hűtőben összeálljon. A tejszín kemény habbá verésében segítségedre lehet egy csomag habfixáló.
Túrótorta csokis alappal, sütés nélkül
Hozzávalók 4 személyre
Az alaphoz:
- 25 dkg csokis keksz
- 8 dkg vaj
A túrókrémhez:
- 50 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 3 evőkanál kókuszreszelék
- 2 dl habtejszín (jól behűtve)
- 1 csomag habfixáló
- 1 teáskanál vaníliaaroma
A tetejére:
- 10 dkg csokis keksz
Elkészítés:
Az alaphoz való kekszet daráld le, a vajat olvaszd fel. Keverd össze a kekszet az olvasztott vajjal, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljában. Tedd a hűtőbe, amíg elkészíted a tölteléket.
Ehhez a jól behűtött tejszínt verd fel. Amikor már elég habos, add hozzá először a habfixálót, utána a porcukrot, és így verd tovább keményre. Add hozzá a túrót, a vaníliaaromát és a kókuszreszeléket, és keverd jól össze. Vedd ki a hűtőből a kekszes alapot, és kend el rajta a krémet. A tetejére való kekszet törd rusztikusra, és ezzel szórd meg a tortát. Tedd vissza a hűtőbe legalább három-négy órára, hogy összeálljon.
Zabkekszes alappal is készíthetsz hasonló tortát: ennek a változatnak krémsajt kerül a tetejére.
Krémes, sütés nélküli kókuszos sajttorta: zabkekszes alappal a legjobb
Az alappal és a krémmel sem lesz sok dolgod, mégis nagyon mutatós és isteni finom tortát tehetsz az asztalra.
ElolvasomKép: JuliaKa / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció