Sokszínű szivárványtorta fehér csokis krémmel: látványos, mégis egyszerű édesség
Biztos lehetsz benne, hogy odalesz érte az ünnepelt, ha a születésnapján szivárványtortával köszöntöd.

szivarvanytorta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szivárványtorta elkészítése nem bonyolult, de mivel a színes piskótalapokat egyenként kell kisütni, csak akkor állj neki, ha rá tudsz szánni néhány órát. Annál szebb lesz, minél több színt használsz fel hozzá. A lapok az ételfestéktől lesznek színesek, de ha jobban szereted a természetes színezéket - mint például a sárga sáfrányt vagy a főtt cékla lila levét -, azzal is próbálkozhatsz. A tortát mennyei mascarponés-fehér csokis krém borítja.

Szivárványtorta

Hozzávalók

A tortához

  • 12 evőkanál liszt
  • 12 evőkanál cukor
  • 12 tojás
  • 3 kávéskanál ételfesték (színenként)

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg fehér csoki
  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

Előbb süsd ki a piskótákat. Egy laphoz két tojást válassz ketté. A fehérjéből egy csipet só hozzáadásával verj kemény habot, adagolj bele két evőkanál cukrot, és így verd tovább, amíg fényes lesz. Pottyantsd bele egyenként a tojássárgákat, majd adj hozzá két evőkanál lisztet, és nagy mozdulatokkal keverd el. Ételfestékkel színezd a kívánt árnyalatra. A masszát vékonyan kend el egy sütőpapírral kibélelt tortaformában, és 180 fokra előmelegített sütőben néhány perc alatt süsd ki. Közben állíts össze egy újabb adag piskótát, most másik színben. A megadott mennyiségből hat lap készíthető.


A krémhez a csokit gőz fölött olvaszd fel, és keverd el a mascarponéval. A tejszínt verd fel, amikor már habos, add hozzá a habfixálót, és így verd még egy rövid ideig. Forgasd bele a mascarponés csokit, és ragaszd össze vele a lapokat. A kimaradt krémmel vond be a torta tetejét és oldalát.
 

Ha a születésnapos inkább a visszafogottabb stílus híve, ez a vaníliakrémes diótorta a neki való választás.

Ezt is szeretjük