Belül puha, kívül ropogós: túrós tésztájú pizzás csiga sok sajttal
Nem kell keleszteni, dagasztani, a pizzás csiga mégis puhább lesz, mint valaha.
Pizzás csiga alig több mint fél óra alatt? Miért ne? Ezzel a recepttel akár a reggeli készülődés közben összedobhatod a pihe-puha tekercseket. A kelt és a leveles tésztás változat mellett ezt is muszáj megkóstolnod. Csak akkor tudod elhibázni, ha túlsütöd.
Túrós tésztájú pizzás csiga
Hozzávalók 10 darabhoz
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 5 evőkanál olaj
- 0.5 dl tej
- 1 mokkáskanál só
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 kávéskanál oregánó
Töltelékbe
- 15 dkg sajt
- 10 dkg sonka
- 2.5 dl paradicsomszósz
- oregánó
Elkészítés:
A túrót villával kicsit törd össze, majd keverd krémesre a sóval és az oregánóval. Fokozatosan add hozzá a tejet és az olajat, majd több részletben adagold hozzá a sütőporral elkevert lisztet.
Enyhén lisztezett felületen nyújtsd a tésztát fél centi vastagra, és kend le az olvasztott vajjal. Ezt követően egyengesd el rajta a paradicsomos masszát, szórd rá az oregánót, rakd rá a kis darabokra vágott sonkát. Határozott mozdulatokkal tekerd fel, és vágj belőle körülbelül két centis csigákat. Rendezd a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe, szórd meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 12-15 perc alatt.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció