Belül puha, kívül ropogós: túrós tésztájú pizzás csiga sok sajttal

Nem kell keleszteni, dagasztani, a pizzás csiga mégis puhább lesz, mint valaha.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Pizzás csiga alig több mint fél óra alatt? Miért ne? Ezzel a recepttel akár a reggeli készülődés közben összedobhatod a pihe-puha tekercseket. A kelt és a leveles tésztás változat mellett ezt is muszáj megkóstolnod. Csak akkor tudod elhibázni, ha túlsütöd.

pizzas-csigak

Túrós tésztájú pizzás csiga

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 5 evőkanál olaj
  • 0.5 dl tej
  • 1 mokkáskanál
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál oregánó

Töltelékbe

  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg sonka
  • 2.5 dl paradicsomszósz
  • oregánó
Recept idők

Elkészítés:

A túrót villával kicsit törd össze, majd keverd krémesre a sóval és az oregánóval. Fokozatosan add hozzá a tejet és az olajat, majd több részletben adagold hozzá a sütőporral elkevert lisztet.

Enyhén lisztezett felületen nyújtsd a tésztát fél centi vastagra, és kend le az olvasztott vajjal. Ezt követően egyengesd el rajta a paradicsomos masszát, szórd rá az oregánót, rakd rá a kis darabokra vágott sonkát. Határozott mozdulatokkal tekerd fel, és vágj belőle körülbelül két centis csigákat. Rendezd a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe, szórd meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 12-15 perc alatt.

pizzas-tekercsek

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük