30 perces túrós süti, amit nem nagyon lehet elrontani
Az omlós túrós süti kiváló kísérője egy kávénak vagy teának.
Semmi sem veheti fel a versenyt a házi édességekkel. Ha a túrós sütit még diétásabban szeretnéd készíteni, használj hozzá édesítőszert. Ez az áfonyás változat különösen finom. Persze más gyümölccsel, aszalvánnyal is kipróbálhatod.
Túrós süti
Hozzávalók 20 darabhoz
- 25 dkg túró
- 15 dkg joghurt
- 5 dkg vaj
- 4 púpozott evőkanál zabpehely
- 1 tojás
- 2 evőkanál nyírfacukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 citrom
- csipet só
- néhány szem vörösáfonya
- néhány csepp olívaolaj
Elkészítés:
Tedd a túrót egy tálba, nyomkodd meg kicsit villával, és keverd össze a joghurttal. Add hozzá a vajat, a zabpelyhet, a tojást. Ízesítsd cukorral, vaníliás cukorral, dobj hozzá egy csipet sót, reszeld hozzá a citrom héját. Az egészet alaposan dolgozd össze.
Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, és halmozd bele a masszát egy kanál segítségével. Kicsit nyomkodd meg, formázd keksz alakúra. Mindegyik közepébe tégy aszalt áfonyát. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon 20 perc alatt süsd aranybarnára. Vedd ki, hagyd a tepsiben kihűlni, majd óvatosan szedd ki a kekszeket.
