Napokig omlós túrós-sajtos rúd - Ennek sokan elkérik a receptjét

Családi, baráti összejövetelekről nem hiányozhat a régi kedvenc, a túrós-sajtos rúd.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a túrós-sajtos rudat elkezded enni, biztosan nem tudod abbahagyni. Ennek a finomságnak a tésztájába és a tetejére is kerül sajt. Nagy előnye, hogy egyszerűen összeállítod, és rögtön finom puha lesz. A tetejére szórhatsz köményt vagy különböző magvakat.

sajtos-rud-komennyel

Túrós-sajtos rúd recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg túró
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg sajt
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál
Recept idők

Elkészítés:

A túrót egy villával jól nyomkodd meg. A vajat morzsold össze a liszttel, és rakd hozzá a túrót. Dolgozd hozzá a tejfölt, a sót és a sajt felét, majd gyúrd össze a tésztát. Ha sima, és összeáll, rakd legalább fél-egy órára a hűtőbe.
 

Pihentetés után nyújtsd ki körülbelül fél centi vastagra, és kend meg a tetejét tojássárgával. Vágd fel a tésztát tetszés szerint kisebb vagy nagyobb rudakra. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és szórd a tetejére a maradék reszelt sajtot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 20-25 perc alatt.

turos-sajtos-rud-recept

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük