Könnyed túrós, narancsos pite: omlós tésztával, lágy krémmel
A vajas tésztából készülő, túrókrémes pite tetejére ezúttal kétféle narancs is kerül, a végeredmény pedig fenomenális.

narancsos-tart
Ez is érdekelhet

5 tipp, hogy hogyan lendítsd fel a szépségszalonod forgalmát! (x)

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

Bettina fejlődése végre beindult (x)

beauty and style

Újabb hollywoodi színésznő tündökölt magyar tervező kreációjában: címlapra vitte az álomszép ruhát »

Aktiválja a bőr vérkeringését, és felgyorsítja a regenerálódást: a vákuummasszázs nem csak ráncok ellen jó »

Ezek a sneakerek lesznek a tavasz kedvencei: a futurisztikus retró az új divat – Árakkal, lelőhelyekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gyümölcsös pitét nem csak nyáron és ősszel süthetsz, télen is találhatsz hozzá kiváló alapanyagot. A narancs jó választás, hát még, ha kétfélét raksz a tésztára. A vérnarancstól az íze és a színe is sokkal csábítóbb lesz. A pite alapja egy egyszerű vajas tészta, ami fantasztikusan omlós, a túrótöltelék pedig csábítóan krémes. Ne felejts mellé tejszínt is kínálni. 

Túrós, narancsos pite

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 2 db narancs
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 db vérnarancs
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet morzsold el a hideg, felkockázott vajjal, majd dolgozd hozzá a tojássárgát, a tejfölt, a cukrot, a sót, és jól gyúrd össze. A rugalmas tésztából formázz egy gombócot, és pihentesd hideg helyen legalább fél órán át. Ezt követően nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen akkorára, mint a piteformád, és igazgasd is bele.
 

A töltelékhez a túrót villával nyomkodd meg, rakd hozzá a tojássárgákat, a tejfölt, a cukrot, az egyik narancs reszelt héját és a fél gyümölcs frissen facsart levét. Végül óvatosan, laza mozdulatokkal forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kend egyenletesen a tészta tetejére, majd tedd előmelegített sütőbe, és süsd 170 fokon 15 percig. Rakd rá a karikákra vágott narancsot, a vérnarancsot, és süsd még 15-20 percig. Amikor a tészta szép piros, kiveheted a sütőből. Amikor kihűl, vizes késsel szeleteld fel. 
A narancsos piskótát is készítsd el még idén télen! Ragacsos sziruppal leborítva mennyei! 

Ezt is szeretjük