Könnyed túrós, narancsos pite: omlós tésztával, lágy krémmel
A vajas tésztából készülő, túrókrémes pite tetejére ezúttal kétféle narancs is kerül, a végeredmény pedig fenomenális.

narancsos-tart
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyümölcsös pitét nem csak nyáron és ősszel süthetsz, télen is találhatsz hozzá kiváló alapanyagot. A narancs jó választás, hát még, ha kétfélét raksz a tésztára. A vérnarancstól az íze és a színe is sokkal csábítóbb lesz. A pite alapja egy egyszerű vajas tészta, ami fantasztikusan omlós, a túrótöltelék pedig csábítóan krémes. Ne felejts mellé tejszínt is kínálni. 

Túrós, narancsos pite

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 2 db narancs
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 db vérnarancs
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet morzsold el a hideg, felkockázott vajjal, majd dolgozd hozzá a tojássárgát, a tejfölt, a cukrot, a sót, és jól gyúrd össze. A rugalmas tésztából formázz egy gombócot, és pihentesd hideg helyen legalább fél órán át. Ezt követően nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen akkorára, mint a piteformád, és igazgasd is bele.
 

A töltelékhez a túrót villával nyomkodd meg, rakd hozzá a tojássárgákat, a tejfölt, a cukrot, az egyik narancs reszelt héját és a fél gyümölcs frissen facsart levét. Végül óvatosan, laza mozdulatokkal forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kend egyenletesen a tészta tetejére, majd tedd előmelegített sütőbe, és süsd 170 fokon 15 percig. Rakd rá a karikákra vágott narancsot, a vérnarancsot, és süsd még 15-20 percig. Amikor a tészta szép piros, kiveheted a sütőből. Amikor kihűl, vizes késsel szeleteld fel. 
A narancsos piskótát is készítsd el még idén télen! Ragacsos sziruppal leborítva mennyei! 

Ezt is szeretjük