Édes túrós, mazsolás csiga: pihe-puha kelt tésztából a legjobb
A kakaós csiga méltó riválisa lehet a túrós-mazsolás tekercs, ami a tölteléknek köszönhetően nem szárad ki.

turos-mazsolas-csiga
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nem tökéletes, mégis imádja a divatvilág: az örmény modell a Gucci új kedvence »

Mennyei bőrápoló ínyencségek, a pihe-puha selymességért: őszi illatvarázzsal csábítanak »

A Hadid-lányok 56 éves édesanyja bomba formában van: Yolanda akár ma is modellkedhetne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ennek a túrós-mazsolás csigának fantasztikusan puha a tésztája. A töltelék pedig pudinggal együtt még selymesebb. Néhány szabály betartásával biztosan tökéletesre fog sikerülni. Érdemes a lisztet átszitálni, hisz így lágyabb lesz a süti. Fontos az is, hogy hagyd jól megkelni a tésztát. Csak arra figyelj, hogy ne süsd túl. 

Túrós, mazsolás csiga

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 3.5 dkg élesztő
  • 10 dkg vaj
  • 3 db tojássárga
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg mazsola
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

A kenéshez

  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

Langyosíts meg egy deci tejet, rakj hozzá egy teáskanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Futtasd fel körülbelül 10 perc alatt, azaz várd meg, míg jól megemelkedik, és habos lesz. A vajat olvaszd meg, keverd össze a cukorral, a sóval, a tojások sárgájával, a maradék tejjel, és dolgozd össze a liszttel. Rakd hozzá a megkelt élesztőt is. Gyúrd össze, könnyű, laza tésztát kell kapnod. Letakarva pihentesd körülbelül 45 percig.
 

Közben készítsd el a tölteléket. A pudingot és a cukrot keverd simára kevés tejjel. Öntsd a többi tejhez, és kevergetve főzd sűrűre. Húzd le a tűzről, majd részletekben dolgozd hozzá a túrót és a beáztatott, lecsepegtetett mazsolát. 
 

Pihentetés után lisztezett felületen gyúrd át a tésztát, és nyújtsd körülbelül fél centi vastagra és téglalap alakúra. Kend meg a töltelékkel, és tekerd fel. Vágd fel két centi vastag szeletekre, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. A tekercseket kend meg villával felvert tojással, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 20 perc alatt. 
A kelt tésztából készülő fahéjas csigának sem lehet ellenállni. A külseje ropogós, a belseje omlós, és telis-tele van töltelékkel.

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük