Édes túrós, mazsolás csiga: pihe-puha kelt tésztából a legjobb
A kakaós csiga méltó riválisa lehet a túrós-mazsolás tekercs, ami a tölteléknek köszönhetően nem szárad ki.

turos-mazsolas-csiga
Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ennek a túrós-mazsolás csigának fantasztikusan puha a tésztája. A töltelék pedig pudinggal együtt még selymesebb. Néhány szabály betartásával biztosan tökéletesre fog sikerülni. Érdemes a lisztet átszitálni, hisz így lágyabb lesz a süti. Fontos az is, hogy hagyd jól megkelni a tésztát. Csak arra figyelj, hogy ne süsd túl. 

Túrós, mazsolás csiga

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 3.5 dkg élesztő
  • 10 dkg vaj
  • 3 db tojássárga
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg mazsola
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

A kenéshez

  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

Langyosíts meg egy deci tejet, rakj hozzá egy teáskanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Futtasd fel körülbelül 10 perc alatt, azaz várd meg, míg jól megemelkedik, és habos lesz. A vajat olvaszd meg, keverd össze a cukorral, a sóval, a tojások sárgájával, a maradék tejjel, és dolgozd össze a liszttel. Rakd hozzá a megkelt élesztőt is. Gyúrd össze, könnyű, laza tésztát kell kapnod. Letakarva pihentesd körülbelül 45 percig.
 

Közben készítsd el a tölteléket. A pudingot és a cukrot keverd simára kevés tejjel. Öntsd a többi tejhez, és kevergetve főzd sűrűre. Húzd le a tűzről, majd részletekben dolgozd hozzá a túrót és a beáztatott, lecsepegtetett mazsolát. 
 

Pihentetés után lisztezett felületen gyúrd át a tésztát, és nyújtsd körülbelül fél centi vastagra és téglalap alakúra. Kend meg a töltelékkel, és tekerd fel. Vágd fel két centi vastag szeletekre, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. A tekercseket kend meg villával felvert tojással, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 20 perc alatt. 
A kelt tésztából készülő fahéjas csigának sem lehet ellenállni. A külseje ropogós, a belseje omlós, és telis-tele van töltelékkel.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük