Roppanós túrós gofri: ez a legjobb házi változat
A gofri a palacsintához hasonlóan örök kedvenc. Számos verziója közül a túrós az egyik legjobb. Dobd fel ízlésed szerint!

Roppanós túrós gofri: ez a legjobb házi változat
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gofri lehet puhább vagy ropogósabb, készítheted a tésztáját tejjel, tejszínnel, joghurttal, sütheted élesztővel vagy sütőporral, a siker sehogy sem marad el. Kicsik és nagyok egyaránt szívesen fogyasztják a túrós gofrit, amit különböző édes öntetekkel, de akár néhány gombóc fagyival is tálalhatsz.

Túrós gofri

Hozzávalók 10 darabhoz:

  • 25 dkg túró
  • 5 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 tojás
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A túrót törd össze villával, azaz kicsit nyomkodd meg. Add hozzá a lisztet, a cukrot, a tojásokat, valamint a szódabikarbónát, és keverd simára. Ha túl sűrű a massza, pici tejet vagy szénsavas ásványvizet is önthetsz hozzá. Arra vigyázz, hogy a palacsintatésztánál sűrűbbnek kell lennie.

Olajozd meg a gofrisütő tetejét és alját, majd oszlass el benne egy merőkanálnyi masszát. Figyelj, hogy ne rakj bele túl sok tésztát, mert akkor kifolyik. Szorosan nyomd rá a sütő fedelét, és süsd meg két-három perc alatt. Ízlésed szerint szórd meg porcukorral, vagy tejszínhabbal terítsd be.

Ezt is szeretjük