Roppanós túrós gofri: ez a legjobb házi változat
A gofri a palacsintához hasonlóan örök kedvenc. Számos verziója közül a túrós az egyik legjobb. Dobd fel ízlésed szerint!

Roppanós túrós gofri: ez a legjobb házi változat
Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Ugyanazt az egyszerű ruhát viseli 20 alkalommal ez a nő, és senkinek sem tűnik fel: nőies megjelenés alapdarabokkal »

Bevált tippek gyakori nyári bőrproblémák ellen: gyors segítség hámlásra, pigmentfoltokra, napégésre »

A body a nyári szezon uralkodó darabja: árakkal mutatjuk a legnépszerűbb darabokat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gofri lehet puhább vagy ropogósabb, készítheted a tésztáját tejjel, tejszínnel, joghurttal, sütheted élesztővel vagy sütőporral, a siker sehogy sem marad el. Kicsik és nagyok egyaránt szívesen fogyasztják a túrós gofrit, amit különböző édes öntetekkel, de akár néhány gombóc fagyival is tálalhatsz.

Túrós gofri

Hozzávalók 10 darabhoz:

  • 25 dkg túró
  • 5 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 tojás
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A túrót törd össze villával, azaz kicsit nyomkodd meg. Add hozzá a lisztet, a cukrot, a tojásokat, valamint a szódabikarbónát, és keverd simára. Ha túl sűrű a massza, pici tejet vagy szénsavas ásványvizet is önthetsz hozzá. Arra vigyázz, hogy a palacsintatésztánál sűrűbbnek kell lennie.

Olajozd meg a gofrisütő tetejét és alját, majd oszlass el benne egy merőkanálnyi masszát. Figyelj, hogy ne rakj bele túl sok tésztát, mert akkor kifolyik. Szorosan nyomd rá a sütő fedelét, és süsd meg két-három perc alatt. Ízlésed szerint szórd meg porcukorral, vagy tejszínhabbal terítsd be.

Ezt is szeretjük