Mennyei, csokis-túrós palacsinta: a nagyi egyik legjobb receptje
A hagyományos krémes, túrós palacsinta csokival leöntve még csábítóbb.

Mennyei, csokis-túrós palacsinta: a nagyi egyik legjobb receptje
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Mutatjuk, hogyan tisztítsd ki a műszempillát, hogy még sokszor viselhesd »

Rosszul borotválod a lábadat? 3 veszélyes hiba, amit a legtöbb nő elkövet »

A 22 éves modell igazi retró szépség az új fotókon: 50 éve is imádták volna »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A túrós-csokis palacsinta igazi kényeztető édesség, amit a család minden tagja imádni fog. A tésztája lágy, nem szakad, a töltelék pedig mesés és elronthatatlan. Ha eddig gondod volt a palacsintatésztával, akkor ezt a receptet érdemes kipróbálnod.

Hozzávalók 10 darabhoz:

  • 25 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál cukor
  • olaj

Töltelékhez

  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 5 dkg mazsola
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 db citrom

Tetejére

  • 10 dkg étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A lisztből, a tojásból, a tejből, a szódából, a cukorból, a sóból keverj csomómentes tésztát, majd takard le, és pihentesd 20-30 percig. Ezt követően hevíts kevés olajat, és süsd a palacsinták mindkét oldalát aranybarnára. Óvatosan, de határozott mozdulattal fordítsd meg, és szedd ki a palacsintasütőből.
 

A túrót keverd ki a tejföllel, a vaníliás cukorral, a mazsolával, a reszelt citromhéjjal, a citrom frissen facsart levével és a cukorral. Töltsd meg a palacsintákat a töltelékkel. Az étcsokit olvaszd fel, majd csorgasd a palacsinta tetejére, de akár a túrós tölteléket is feldobhatod vele.

Ezt is szeretjük